وبلاگ

آمینو اسید چیست و کدام چای آمینو اسید بالایی دارد؟

آمینو اسید ها

آمینو اسید ها مهم‌ترین مولکول‌های موجود در بدن هستند که کار آن‌ها از بین بردن رادیکال‌های آزاد مضر و حفظ سلامتی افراد است. رادیکال‌های آزاد، ترکیبات فعال و ناپایداری هستند که باعث بروز ایجاد مشکلات مختلف مثل انواع بیماری‌های پوستی، مشکلات گوارشی و غیره می‌شوند.

تجمع بیش از حد این ماده باعث باعث ایجاد حالتی در بدن به نام استرس اکسیداتیو خواهد شد. این حالت ممکن است باعث ابتلای فرد به بیماری‌های مزمن شود. بخش زیادی از آمینو اسید مورد نیاز بدن، با مصرف مواد غذایی مخصوصا مواد غذایی گیاهی جذب می‌شود.

برای مقابله با تهدیدات شیمیایی رادیکال‌های آزاد برای بدن، باید حتما با مواد غذایی و نوشیدنی‌های حاوی این ماده آشنا شده باشید. در ادامه بیشتر با نحوه عملکرد رادیکال‌های آزاد و انواع مواد غذایی مرتبط با آمینو اسید آشنا خواهیم شد.

عملکرد رادیکال‌های آزاد در بدن چگونه است؟

رادیکال‌های آزاد ترکیبات مولکولی هستند که به صورت مکرر در بدن هر فردی تولید می‌شوند. اگر مواد آمینواسید در بدن وجود نداشته باشند، این مواد شیمیایی باعث بروز آسیب‌های جدی و حتی مرگ افراد خواهند شد. البته این دلیل نمی‌شود تصور کنید که رادیکال‌های آزاد فایده‌ای برای بدن ندارند.

تحقیقات ثابت کرده‌اند که باید تعادل خاصی بین این ترکیبات و مواد آمینو اسید وجود داشته باشد. چرا که رادیکال‌های آزاد نقش مهمی در مبارزه با بیماری‌های عفونی در بدن دارند. مصرف بیش از حد نوشیدنی‌های الکلی، دخانیات، قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم نور خورشید و بالا رفتن آهن خون در تجمع رادیکال‌های آزاد موثرند.

آمینو اسید در چه غذاهایی وجود دارند؟

بخش قابل توجهی از مواد آمینواسید مورد نیاز بدن توسط سلول‌های بدن تولید می‌شوند. مثلا گلوتاتیون یکی از مهم‌ترین این مواد است که تاثیر زیادی در سلامت پوست و مو دارد. علاوه بر این مواد آمینو اسید در بسیاری از غذاهای حیوانی و گیاهی نیز وجود دارند مثل توت، قهوه، شکلات، چای سبز، چای سیاه . علاوه بر این مهم‌ترین ماده طبیعی سرشار از آمینو اسید، خرید چای ماچا است.

تحقیقات موسسه ملی سلامت و دانشگاه Tuft آمریکا ثابت کرده‌اند که میزان آمینواسید موجود در ماچا بالاتر از دیگر مواد خوراکی می‌باشد. بر همین اساس واحد سنجش میزان آمینواسید موجود در مواد غذایی ORAC است که اندازه آن در این ماده ۱۵۷۳ بوده است.

فواید مصرف آمینو اسید

همانطور که گفتیم بسیاری از مواد غذایی آمینواسید دارند که از تجمع رادیکال‌های آزاد در بدن جلوگیری می‌کند. علاوه بر این مصرف آمینواسید فواید دیگری نیز دارد که در ادامه آن‌ها را بیان خواهیم کرد:

مصرف روزانه چربی‌های ترانس، افزودنی‌های غیر مجاز و شیرین کننده‌های مصنوعی باعث بروز اکسیداتیو در بدن می‌شوند. مصرف مواد غذایی حاوی آمینواسید باعث جلوگیری از استرس اکسیداتیو خواهد شد.

تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های حاوی آمینو اسید مانع از ایجاد چین و چروک پوست و پیری می‌شود.

مصرف مواد حاوی آمینواسید ماندگاری مواد غذایی را افزایش می‌دهد. در واقع می‌توان گفت که مواد آمینو اسید به عنوان یک ماده نگهدارنده عمل می‌کنند که باعث افزایش سطح کیفیت محصولات غذایی می‌شود.

محققان متوجه شده‌اند که آسیب رسیدن به بافت‌های داخلی بدن باعث ابتلا به انواع بیماری سرطان خواهد شد. مصرف مواد شامل آمینواسید باعث تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از ابتلا به این نوع از بیماری‌ها می‌شود.

فایده دیگر مصرف مواد غذایی و آشامیدنی حاوی آمینو اسید از بین بردن التهابات بدن است.

چای سبز حاوی آمینو اسید

انواع چای سبز است حاوی آمینو اسید هستند.

حالا که با فواید و مزایای مصرف مواد حاوی آمینواسید آشنا شدید، احتمالا می‌پرسید انواع آنتی اکسیدان کدام‌اند؟ در ادامه انواع این ماده پرفایده را به شما خواهیم گفت:

انواع آمینو اسید

در طبیعیت صدها و شاید هزاران ماده حاوی آمینواسید وجود دارند که هر کدام تاثیرات زیادی بر سلامت افراد دارند. در ادامه برای شما انواع آمینواسیدها را معرفی خواهیم کرد:

ویتامین A بهترین نوع آنتی اکسیدان موجود در طبیعت است که تاثیر زیادی در سلامت پوست دارد. این ماده در کره، شیر، تخم مرغ و جگر وجود دارد.

ویتامین C یکی دیگر از انوع آمینواسیدهای طبیعی است. میوه‌هایی همچون انواع توت، کیوی، طالبی، پاپایا، کلم بروکلی، گوجه فرنگی، گل کلم، کلم بروکسل و کلم پیچ آن را در خود دارند.

ویتامین E نوع دیگری از آمینواسیدها است. این ویتامین به میزان بسیار زیادی در بادام، تخمه آفتابگردان، فندق، بادام زمینی، اسفناج، کلم پیچ، روغن سویا، آفتابگردان، ذرت و کانولا وجود دارد.

بتاکاروتن موجود در هلو، زردآلو، انبه، پاپایا، طالبی، نخود فرنگی، هویج، کلم بروکلی، کدو حلوایی، سیب‌زمینی شیرین، سبزی چغندر، اسفناج و کلم پیچ.

لیکوپن موجود در گریپ فروت صورتی، زرد آلو، هندوانه و گوجه فرنگی نوع دیگری از انواع آمینو اسیدهای موجود در طبیعت هستند.

ماده آمینو اسید موجود در طبیعت لوتئین است. این ماده در اسفناج، ذرت، پرتقال، کلم سبز، کلم پیچ، در کلم بروکلی، نخود‌فرنگی و پاپایا موجود می‌باشد.

سلنیوم ماده آمینو اسید موجود در طبیعت است. این ماده به مقدار زیاد در حبوبات، پاستا، مرغ، ماهی، نان و غلات، برنج، گوشت گاو، بوقلمون، مغزها، تخم مرغ و پنیر وجود دارد.

روی یکی دیگر از موادآمینو اسید است که در مواد غذایی مختلفی وجود دارد. از جمله مواد غذایی حاوی روی می‌توان به گوشت گاو، مرغ، صدف، میگو، کنجد، دانه کدو تنبل، نخود، عدس و بادام هندی اشاره کرد.

ترکیبات فنلی همچون چای، کاکائو، انگور، توت‌ها، زغال اخته، بادام زمینی، توت فرنگی و ادویه جات حاوی آمینو اسید هستند.

در این قسمت تمام مواد خوراکی اعم از گیاهی و حیوانی که حاوی مواد آمینو اسید هستند را نام بردیم. هر یک از انواع آمینو اسیدها تاثیرات بسیار زیادی بر سلامتی افراد دارند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم برای بهره مندی از فواید این ماده با ارزش، رژیم غذایی مناسبی را با توجه به شرایط بدنی‌تان دنبال کنید.

چای ماچا و آمینو اسید

چای ماچا دارای بالاترین مقدار آمینو اسید

جمع‌بندی

در این مقاله از مریخ کالا سعی کردیم به این سوال پاسخ دهیم که استفاده از غذاها و نوشیدنی‌های حاوی آمینو اسید چه تاثیراتی بر روی سلامتی ما دارند؟ قرار گرفتن در شرایط نامساعد یا مصرف بیش از حد برخی از مواد خوارکی، باعث تجمع رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شوند.

تجمع این ماده در بدن به مرور زمان باعث اسیدیته شدن بدن شده و بیماری‌های مختلفی را در بدن ایجاد می‌کنند. در حالی که مصرف برخی دیگر از مواد غذایی باعث جذب آمینو اسیدها در بدن و در نتیجه رفع خطرات ناشی از رادیکال‌های آزاد می‌شود.

فروشگاه مریخ کالا ارائه دهنده انواع چای اصیل ، دمنوش  و نوشیدنی های گیاهی مانند چای چکش سبز و چای ماچا است.

امیدواریم این مقاله راهنمای خوبی برای شما در اصلاح سبک زندگی و همچنین مصرف مواد غذایی مفید برای سلامتی‌تان باشد. اگر در مورد مصرف مواد مورد نیاز بدن‌تان در حذف رادیکال‌های آزاد سوالی داشتید، می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *