وبلاگ

کدام مواد غذایی دارای دکستروز بالا هستند؟

مواد غذایی دارای دکستروز

یکی از مهم‌ترین مواردی که تاثیر زیادی بر سلامت انسان دارد، تغذیه است. انسان‌ها می‌توانند با کنترل تغذیه مواد مورد نیاز بدن‌شان را تامین کرده و از ورود مواد مضر به بدن جلوگیری کنند. یکی از مواد مورد نیاز بدن انسان قند است.

افت قند در بدن باعث کاهش انرژی می‌شود و مشکلاتی در متابولیسم و سوخت و ساز بدن ایجاد می‌کند‌. البته باید به این نکته هم توجه داشته باشید که افزایش قند در بدن انسان به اندازه‌ی کاهش آن خطرناک است.

حتی در مواردی افزایش قند در بدن انسان خطرناک‌تر از کاهش آن است و پیش زمینه‌ای برای ایجاد بیماری‌های دیگر می‌شود. ما امروز در این مقاله می‌خواهیم در مورد یکی از قندهای ساده یعنی خودتان اهمیت می‌دهید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. دکستروز صحبت کنیم. همچنین بررسی می‌کنیم که کدام مواد غذایی دارای دکستروز بالا هستند؟

دکستروز چیست؟

دکستروز در واقع یک نوع قند ساده می‌باشد که از ذرت به دست می‌آید. ترکیبات شیمیایی این قند با قند خون یا گلوکز یکسان است. دکستروز در صنایع غذایی و دارویی کاربردهای فراوانی دارد.

در اکثر مواد غذایی پخته شده، شربت ذرت و غذاهای فرآوری شده از دکستروز به عنوان شیرین کننده استفاده می‌شود. در صنایع داروسازی نیز از دکستروز در بعضی از محلول‌‌های تزریق شونده استفاده می‌شود‌.

البته این قند ساده  با برخی داروهای افزایش قند خون نیز ترکیب می‌شود تا افت قند. بیمار با سرعت بیشتری جبران شود‌. جالب است بدانید که دکستروز در برخی مواد غذایی و میوه‌ها به صورت طبیعی وجود دارد‌ در ادامه مواد غذایی و میوه‌هایی که حاوی درصد بالایی از دکستروز هستند را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

اگر قصد تهیه دکستروز را دارید خرید دکستروز آنهیدروز را دست کم نگیرید چرا که از بهترین دکستروز ها در  لبنیات ، نانوایی و قنادی و نوشیدنی هاست.

 

کدام مواد غذایی دارای دکستروز بالا هستند؟

کدام مواد غذایی دارای دکستروز بالا هستند؟

مواد غذایی دارای دکستروز بالا

اکثر کاربران از ما می‌پرسند که کدام یک از مواد غذایی دارای دکستروز بالا هستند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که این ماده اغلب در مواد غذایی که قندهای افزودنی دارند، وجود دارد. در ادامه مهم‌ترین مواد غذایی شامل دکستروز را به شما می‌گوییم:

نان

برای تهیه نان و کلوچه‌ها از شربت ذرت که دارای دکستروز و فروکتوز است، به عنوان یک شیرین کننده استفاده می‌شود. دکستروز به خاطر شکل کریستالی که دارد، بیشتر از دیگر شیرین کننده‌ها در تولید مواد خوراکی استفاده می‌شود. شربت ذرت که در دسته مواد غذایی حاوی دکستروز قرار می‌کیرد، حاوی 20 تا 98 درصد از این ماده می‌باشد.

مواد خوراکی فرآوری شده

مواد غذایی فرآوری شده معمولا حاوی ترکیباتی از دکستروز هستند و می‌توان گفت هر ماده غذایی کارخانه‌ای که شیرین کننده طبیعی داشته باشد، دکستروز دارد.

غذاهای فست فودی

در تهیه بسیاری از غذاهای فست فودی از ماده دکستروز استفاده می‌شود که تاثیر زیادی بر رنگ و جذابیت ظاهر آن‌ها دارد. از جمله کاربردهای این ماده در تهیه غذاهای فست فودی می‌توان به سیب زمینی‌های سرخ شده مک دونالد اشاره کرد. استفاده از دکستروز به نحوه پخت و رنگ سیب زمینی‌ها کمک زیادی می‌کند. بنابراین میتوانید با خرید دکستروز پودری ذرت از آن در انواع موادغذایی استفاده کنید.

انواع شیرینی

مهم‌ترین ماده دارای دکستروز بسیار بالا شکر است که پایه پخت انواع شیرینی می‌باشد. بنابراین می‌توان گفت که همه مواد خوراکی که دارای مقادیر زیادی شکر باشد، دارای دکستروز بالایی هستند.خرید دکستروز مونوهیدرات آبدار به شما این امکان را میدهد که  در پخت کیک از یک شیرین کننده ی بسیار عالی استفاده کنید.

کمپوت

کمپوت‌ها و کنسرو‌های میوه یکی از محصولات خوراکی هستند که همیشه در دسترس خریداران قرار دارند. شما می‌توانید بدون محدودیت فصلی در هر زمانی کمپوت میوه‌هایی که در آن فصل نیستند را تهیه کنید‌.

این کمپوت‌ها معمولا تاریخ مصرف بالایی دارند و مدت زمان نگهداری از آن‌ها زیاد است‌. این محصولات غذایی طوری تهیه شده‌اند که تیکه‌های میوه در شربت غلیظ حاوی دکستروز قرار دارند. همین مسئله باعث شده که درصد دکستروز این محصولات غذایی بسیار بالا و مصرف زیاد آن برای انسان مضر باشد.

شربت ذرت

یکی از موادی که در تولید و پخت مواد غذایی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد، شربت ذرت است. این ماده که از قند طبیعی ذرت تهیه می‌شود شباهت زیاد به عسل طبیعی دارد و به عنوان یک شیرین در محصولات غذایی به کار می‌‌رود. شربت ذرت حاوی دکستروز بسیار بالایی است و بین ۲۰ تا ۹۸ درصد دکستروز دارد.

عسل

یکی دیگر از مواد غذایی دارای دکستروز بالا عسل است که در حدود 30 درصد از این ماده را دارد.

میوه‌ های حاوی دکستروز

علاوه بر مواد غذایی فرآوری شده، بعضی از میوه‌ها نیز دارای مقادیر زیادی از دکستروز هستند. با این که میوه‌ها با قند از نوع فروکتوز شناخته شده‌اند، اما دارای مقادیر بالایی از دکستروز، ساکارز و گلوکز نیز می‌باشند. نکته جالب این که وقتی دکستروز در انواع مواد غذایی و نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود، باعث افزایش قند خون می‌شود.

این در حالی است که دکستروز موجود در میوه‌ها به خاطر فیبری که دارند، کندتر جذب می‌شود. بنابراین دکستروز موجود در میوه‌ها تاثیر زیادی در افزایش قند خون ندارند. در ادامه لیستی از میوه‌های حاوی مقادیر بالای دکستروز را به شما معرفی می‌کنیم:

نام میوه

 مقدار دکستروز (گرم)

انبه

5.31

آلو

5.07

انار

6.28

هویج

4.64

گیلاس ترش

4.18

موز

4.98

سرخس سفید و قرمز

3.22

کیوی

4.11

زغال اخته

3.33

خربزه

2.31

زرد آلو

2.37

سیب

2.41

توت فرنگی

1.99

آووکادو

2.17

نارنگی

2.13

گلابی

1.90

پرتقال

1.97

هلو

1.95

آناناس

1.76

گریپ فروت

1.61

تمشک

1.86

هندوانه

1.58 گرم

نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید این است که مقادیر ذکر شده برای ماده دکستروز، برای 30 گرم از میوه‌های فوق است.

 

تاثیر مواد غذایی دارای دکستروز بالا بر بدن انسان

شاید همه‌ی ما یک بار این جمله را شنیده باشیم که مصرف به اندازه‌ی هر چیزی ضرر ندارد. این جمله در مورد مواد غذایی دارای دکستروز بالا هم صدق می‌کند. بدن انسان برای سوخت و ساز مناسب و تامین انرژی نیاز به انواع قند دارد.

دکستروز یکی از انواع قند‌هایی است که بدن انسان نیاز دارد. اما مصرف بیش از حد این ماده‌ی غذایی می‌تواند خطرات زیادی را به همراه داشته باشد. امروزه با تغییر سبک زندگی انسان‌ها و گسترش شهرنشینی فعالیت‌های بدنی تا حد زیادی کاهش یافته است.

در کنار عدم تحرک تغییر در عادت غذایی و مصرف غذاهایی مانند فست فودها و شیرینی‌ها باعث شده تا انسان‌ها با مشکلات زیادی رو به رو شوند. بنابراین باید در مورد مصرف مواد غذایی دارای دکستروز بالا کاملا احتیاط کنید. در ادامه برخی از مشکلاتی که مصرف مواد غذایی دارای دکستروز بالا برای بدن انسان به وجود می‌آورد را بررسی می‌کنیم.

تاثیر مواد غذایی دارای دکستروز بالا بر بدن انسان

تاثیر مواد غذایی دارای دکستروز بالا بر بدن

 

افزایش وزن

به طور کلی هر گونه قندی اضافی در بدن انسان تبدیل به توده‌ی چربی می‌شود. افزایش میزان چربی در بدن اضافه وزن و مشکلات مربوط به آن را همراه دارد و سلامت انسان را تهدید می‌کند. حذف این چربی‌ها بسیار سخت و طاقت فرسا می‌باشد. به همین دلیل است که بهترین راه برای جلوگیری از اضافه وزن کنترل و تعادل میزان دکستروز در بدن است.

دیابت

یکی از خطرات مصرف زیاد غذاهای حاوی دکستروز ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌باشد. این نوع قند بسیار ساده بوده و سریعا جذب بدن می‌شود. همین مسئله باعث می‌شود قند خون به سرعت افزایش یابد. بهترین راه برای جلوگیری از این اتفاق مصرف به اندازه و کنترل شده‌ی موادی غذایی حاوی دکستروز است.

خطر ابتلا به بیماری عصبی

مصرف مواد غذایی دارای دکستروز بالا می‌تواند باعث تخریب عصب شود و خطر ابتلای به بیماری‌هایی مانند سکته‌های مغزی خفیف و آلزایمر را افزایش دهد. بالا رفتن این ماده در بدن سلول‌های مقاوم به انسولین در مغز را از بین می‌برد و سرعت تخریب عصب‌ها را افزایش می‌دهد.

کاهش ایمنی

مصرف مواد غذایی دارای دکستروز بالا می‌تواند روی سیستم ایمنی بدن تاثیر منفی گذاشته و سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند. مصرف بیش از حد مواد غذایی حاوی دکستروز ، بدن انسان را در برای باکتری‌ها و عوامل بیماری‌زا آسیب پذیر می‌کند.

بیماری‌های قلبی عروقی

افزایش میزان قند خون و افزایش وزن دو عامل اصلی برای ایجاد بیماری‌های قلبی عروقی است. مصرف بالای دکستروز باعث می‌شود تا این موارد در بدن انسان ایجاد شده و خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی افزایش یابد. بنابراین یکی از راه‌های جلوگیری از به وجود آمدن بیماری‌های قلبی عروقی، کاهش مصرف مواد غذایی حاوی‌ دکستروز است.

فواید استفاده از مواد غذایی دارای دکستروز بالا برای بدن انسان

همان طور که پیشتر گفتیم، استفاده درست و به اندازه‌ی مواد غذایی دارای دکستروز هیچ گونه ضرری برای بدن انسان ندارد. استفاده‌ی به اندازه از مواد حاوی دکستروز نه تنها برای انسان مضر نیست بلکه فواید زیادی هم دارد. در ادامه برخی از مزایای استفاده از مواد غذایی حاوی دکستروز را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

فواید استفاده از مواد غذایی دارای دکستروز بالا

مواد غذایی دارای دکستروز بالا

فواید مواد غذایی دارای دکستروز برای ساخت عضله

دکسترو به صورت طبیعی دارای کالری‌های متراکم است که کار تامین انرژی را انجام می‌دهند. به همین دلیل است که بسیاری از ورزشکاران برای افزایش وزن و ماهیچه سازی از پودر دکستروز استفاده می‌کنند.

در واقع دکستروز به عنوان یک مکمل غذایی عمل کرده و باعث حجیم شدن عضلات ورزشکاران می‌شود. دکستروز مواد مغذی مهم و حیاتی را به عضلات انتقال می‌دهد و باعث ساخت و رشد عضلات می‌شود. ورزشکاران استقامتی هم برای تامین انرژی می‌توانند از این ماده‌ی اصلی استفاده کنند. شما می‌توانید از دکستروز قبل، حین و بعد از تمرین‌های روزانه، استفاده کنید.

استفاده از دکستروز در پزشکی

همان طور که تا اینجا متوجه شدید، دکستروز نوعی قند ساده است که با سرعت بسیار بالا جذب می‌شود. این مسئله باعث می‌شود تا میزان قند خون در بدن انسان به سرعت افزایش پیدا کند.

برخی از بیماری‌ها وجود دارد که انسان را دچار ضعف و افت قند خون می‌کند. در چنین شرایطی پزشکان از سرم‌های حاوی دکستروز کمک می‌گیرند و میزان قند خون بیمار را به حالت نرمال می‌رسانند. البته برخی داروها هم وجود دارند که برای تزریق ورید نیاز دارند در سرم‌های حاوی دکستروز رقیق شده سپس وارد بدن انسان شوند.

تاثیر مواد غذایی دارای دکستروز بر مغز انسان

مغز با این که حدود ۲ درصد از وزن بدن انسان را دارد ولی فعال‌ترین متابولیک بدن است‌. این عضو حیاتی چیزی حدود ۲۰ درصد از میزان متابولیک بدن را به خودش اختصاص می‌دهد. مغز به تنهایی نیمی از گلوکز بدن را مصرف می‌کند و نیاز مداوم به تامین گلوکز دارد. مصرف مواد غذایی دارای دکستروز باعث فعالیت بیشتر مغز شده و بر یادگیری و تمرکز بیشتر انسان تاثیر می‌گذارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *