۱۴خواص وانیل و کاربردهای آن
وانیل یکی از ادویه های پرکاربرد در آشپزخانه است که در صورت اضافه کردن آن به مواد غذایی و نوشیدنی ها عطر و فوق العاده ای در فضای آشپزخانه پخش می شود. از وانیل اغلب برای خوش عطر کردن انواع کیک های و شیرینی ها، دسرها، پودینگ ها، بستنی ها، مربا و شیرهای طعم دار استفاده می شود.
البته ناگفته نماند که تنها از وانیل برای خوش طعم کردن کیک ها و شیرینی ها استفاده نمی شود و خواص وانیل و کاربرد آن بسیار زیاد است و از این ادویه برای خوش عطر کردن سایر نوشیدنی ها نیز به کار می رود. از وانیل به شکل مایع و پودری می توان نیز استفاده کرد.
این ادویه دارای عطر و طعم فوق العاده ای است به همین دلیل در صنایع غذایی و همچنین محصولات آرایشی وانیل و غلاف وانیل نیز اهمیت بسزایی دارد. در ادامه در رابطه با این ادویه خوش عطر توضیحات بیشتری ارائه می دهیم. همراه ما باشید.
خواص وانیل چیست؟
از آنجا که مواد معدنی و آلی فراوانی در وانیل وجود دارد، این ادویه ارزش غذایی بالایی دارد. در این قسمت به برخی از خواص وانیل اشاره می کنیم:
منبع منیزیم
عصاره وانیل سرشار از منیزیم است. این ماده برای تنظیم سیستم عصبی و تعادل مواد معدنی در بدنمان بسیار مفید است. از طرفی منیزیم به کار رفته در وانیل موجب حفظ فشارخون می شود و علاوه بر آن تنش عصبی را کاهش داده و انرژی فوق العاده بالایی را در بدن تولید می کند.
منبع منگنز
برای تامین منگنز نیاز است که از دانه ها، میوه های توتی و مغزها استفاده کنید. اما از یک راه دیگر نیز می توان به این منبع دسترسی داشت. عصاره وانیل حاوی منگنز فراوانی است که با استفاده از آن در کیک ها و شیرینی ها ونوشیدنی ها و سایر مواد غذایی می توان به خواص وانیل دست یافت. مقدار زیادی از منگنز در بدن موجب بهبود خلق و خو، عملکرد سیستم عصبی و متابولیسم بدن می شود.
خواص وانیل
منبع کلسیم
کلسیم یک ماده مغذی و لازم برای بدن بوده که به رشد و سلامت استخوان ها کمک می کند. این ماده برای بهبود تراکم استخوانی بسیار مفید است. افرادی که زیاد به مصرف شیر تمایل ندارند می توانند به جای آن از عصاره وانیل در غذاهای خود استفاده کنند و اینگونه از خواص وانیل بهره لازم را ببرند.
ضد سرطان
از دیگر خواص وانیل میتوان به خاصیت ضد سرطانی آن اشاره کرد این ماده همانند چای ماچا به عنوان یک عامل ضد التهاب از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند. بنابراین برای جلوگیری از سرطان بهتر است وانیل را در انواع غذاهای خود استفاده کنید.
منبع پتاسیم
وانیل را می توان یک منبع خوبی از پتاسیم دانست که استفاده از آن موجب بهبود عملکرد مغز، عضلات و اعصاب می شود. البته برای دست یافتن به پتاسیم بیشتر بهترین کار این است که در کنار استفاده از وانیل، سایر سبزیجات و مواد غذایی همچون کلم بروکلی، عدسی و ماهی سالمون را هم مصرف کنید تا از خواص وانیل بهره بیشتری ببرید.
افرادی که نسبت به بقیه پتاسیم کمتری دریافت می کنند ممکن است با اختلال عملکرد قلب مواجه شوند. البته پتاسیم به عنوان یک الکترولیت مهم در سلامتی بدن نقش بسزایی را بر عهده دارد.
منبع سدیم
برای حفظ تعادل و هیدراته بدن، سدیم به عنوان یک ماده معدنی نیز بسیار مفید است. از طرفی این ماده در بهبود انقباضات عضلانی و انتقالهای عصبی نیز نقش بسزایی بر عهده دارد.
با این حال با مصرف وانیل می توانید به منبع بزرگی از سدیم دسترسی داشته باشید.چرا که سدیم یکی دیگر از دیگر خواص وانیل است . البته مصرف زیاد سدیم نیز ممکن است موجب فشار خون بالا شود. بنابراین در مصرف این ماده باید مراقب باشید.
خواص درمانی وانیل چیست؟
از آنجا که وانیل دارای ترکیبات آلی زیاد، مواد ضد باکتری و آنتی اکسیدان های است به همین دلیل استفاده از آن موجب بالا بردن سیستم ایمنی بدن می شود. البته مصرف به انداز آن نیز موجب بهبود بسیاری از بیماری های مختلف در بدن می شود. ترکیبات به کار رفته در وانیل موجب افزایش استحکام بافت های ایمنی بدن و رشد مجدد سلول های به صورت طبیعی می شود.
به نقل از مجله Proven Nutritional an Holistic Benefits of Vanilla از سایت : vanillabeankings
The antioxidant properties in vanilla are from its calcium, phosphorus, potassium, and magnesium contents. The Journal of Agricultural and Food Chemistry research indicated that vanilla has an antioxidant potential for food preservatives and health products. In the same vein, a recent study suggested that enough vanilla could help people get the required dose of antioxidants in a day. In addition to this, it can also help boost the immune system; thereby, preventing harmful substances from attacking the body.
خواص آنتی اکسیدانی وانیل ناشی از کلسیم، فسفر، پتاسیم و منیزیم آن است. تحقیقات مجله کشاورزی و شیمی مواد غذایی نشان داد که وانیل دارای پتانسیل آنتی اکسیدانی برای نگهدارنده های غذایی و محصولات بهداشتی است. در همین راستا، یک مطالعه اخیر نشان داد که وانیل کافی می تواند به افراد کمک کند دوز مورد نیاز آنتی اکسیدان ها را در روز دریافت کنند. علاوه بر این، می تواند به تقویت سیستم ایمنی نیز کمک کند. در نتیجه از حمله مواد مضر به بدن جلوگیری می کند.
خواص وانیل در درمان دیابت
از خواص وانیل در درمان دیابت میتوان گفت وانیل را نه تنها می توان به عنوان یک ادویه به کیک و شیرینی و نوشیدنی ها اضافه کرد بلکه می توان آن را به عنوان یک دمنوش نیز مصرف کرد. این دمنوش موجب کاهش قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم می شود.
خواص وانیل در درمان التهاب
التهاب و ورم در واقع یک واکنش طبیعی از سیستم ایمنی بدن است. البته برخی از این التهاب ها به بدن آسیب می رساند. مصرف وانیل موجب درمان این التهاب ها می شود.
خواص وانیل در درمان افسردگی
افرادی که افسرده هستند اغلب برای درمان آنها قرص های ضد افسردگی تجویز می شود. وانیل یک ماده بسیار خوش عطر و طعم است که تاثیر فوق العاده ای در سیستم اعصاب دارد و موجب کاهش افسردگی و استرس در بدن می شود.و به نظر میرسد که این یکی از مهمترین خواص وانیل است.
خواص وانیل در درمان سرفه
آزاردهنده ترین بخش هر سرماخوردگی همین سرفه و درد گلو است. بنابراین بهترین راه برای پایان دادن درد گلو و سرفه مصرف وانیل است. از این ماده در اغلب شربت های سینه و سرفه استفاده می شود.
خواص وانیل در درمان حالت تهوع
یکی از خواص دیگر وانیل، درمان حالت تهوع است. استفاده از وانیل موجب آرام شدن معده می شود و به جلوگیری از حالت تهوع در بدن نیز کمک شایانی می کند. البته مصرف وانیل در هضم غذاهای سنگین در معده نیز تاثیر مثبتی دارد.
خواص وانیل در درمان تب در کودکان
برای بهبود تب در کودکان نیز می توان از وانیل کمک گرفت. این ماده خاصیت ضد التهابی دارد و در درمان تب کودکان نیز بسیار مفید است.
خواص وانیل در درمان ریزش مو
مصرف خوراکی وانیل به طور مستقیم بر ریزش مو تاثیر مستقیمی ندارد اما می توان با مصرف روغن آن به ریزش موها پایان داد. مصرف این روغن موجب نرم شدن و براق شدن موها می شود.
کاربردهای وانیل
محبوبیت وانیل بیشتر به دلیل عطر و طعم فوق العاده آن است. از این ماده به عنوان یک ماده ضروری در انواع دسرها، پودینگ ها، شیرهای طعم دار، کیک و شیرینی ها، بستنی ها و … استفاده می شود.
در بین سایر خوراکی ها وانیل عطر و طعم ویژه ای دارد به همین دلیل از آن اغلب در بسیاری از مواد غذایی استفاده می شود. وانیل یکی از رایج ترین مواد تشکیل دهنده در جهان است که به خاطر عطر و طعم متمایزش مشهور است.
در واقع، هیچ چیز مانند وانیل وجود ندارد، که چندین کاربرد و خواص را یک جا با هم داشته باشد. این ماده هم همانند دکستروز پودری ذرت در انواع دسرها و شیرینی ها، نوشیدنی ها استفاده می شود.
این ادویه مانند بسیاری از ادویه های دیگر، ارزش دارویی نیز دارد و برای پوست، مو نیز مفید است. از کاربردهای دیگر وانیل می توان به برخی از موارد زیر اشاره کرد.
وانیل و کاربرد آن
کاربرد وانیل در طب سنتی
در طب سنتی، وانیل طبع گرم و خشکی دارد و به عنوان یک ماده نشاط آور استفاده می شود. این ادویه با عطر و طعم فوق العاده خود موجب کاهش استرس و رفع افسردگی می شود.
در زمان های قدیم مردم از این ماده در برابر نور خورشید از پوستشان محافظت می کردند. آنها بر این عقیده بودند که این ماده عملکرد پوست را تحریک می کند و موجب افزایش رشد سریع پوست نیز می شود.
ازخواص وانیل برای پوست میتوان گفت که موجب انسجام پوست می شود و در فرآیند تازگی، استحکام، طراوت و جذب آب در پوست نیز تاثیر فوق العاده ای دارد.
کاربرد و خواص وانیل در صنعت
وانیل عطر و طعمی شبیه به میوه دارد و اغلب در حجم زیاد و قیمت کم راهی بازار می شود. این ادویه در مقابل آن هم عطر و طعم فوق العاده، قیمت پایینی دارد به همین دلیل در تهیه انواع شیرینی ها از آن استفاده می شود.
وانیل اغلب به صورت پودری و عصاره در صنایع غذایی مصرف می شود. جالب است بدانید که حدود ۹۰ درصد از شیرینی ها و دسرها از وانیل تشکیل شده است. بیشترین کاربرد این ماده در صنایع غذایی است و اغلب در تهیه انواع شیرینی ها، کیک ها، دسرها، بیسکویت ها و بستنی ها به کار می رود.
سخن پایانی
وانیل یکی از خوشبوترین و محبوب ترین افزودنی طعم دهنده در جهان است که از دانه های گیاه وانیل به دست می آید. اگرچه این ادویه در ابتدا بوی چندانی ندارد اما پس از استفاده از آن در مواد غذایی و کیک ها عطر و طعم بی نظیر آن در فضا پخش می شود. این ماده افزودنی ارگانیک نه تنها موجب خوش عطر و طعم کردن غذاها می شود بلکه به حفظ سلامت بدن و تقویت حافظه نیز کمک شایانی می کند به همین دلایل خواص وانیل بینظیر است.
از وانیل نه تنها برای خوش طعم کردن کیک ها و شیرینی ها استفاده می شود بلکه از این ادویه برای خوش عطر کردن سایر نوشیدنی ها نیز استفاده می شود. از وانیل به شکل مایع و پودی می توان نیز استفاده کرد.
این ادویه دارای عطر و طعم فوق العاده ای است به همین دلیل در صنایع غذایی و همچنین محصولات آرایشی نیز اهمیت بسزایی دارد.. وانیل یکی از رایج ترین مواد تشکیل دهنده در جهان است که به خاطر عطر و طعم متمایزش مشهور است.
در واقع، از خواص وانیل میتوان گفت که هیچ چیز مانند وانیل وجود ندارد، که چندین کاربرد و خواص را یک جا با هم داشته باشد. این ماده اغلب در اکثر محصولات پخته شده، دسرها و شیرینی ها، نوشیدنی ها و شیرینی استفاده می شود. این ادویه مانند بسیاری از ادویه های دیگر، ارزش دارویی نیز دارد و برای پوست، مو نیز مفید است.