بهترین طعم دهنده در صنعت شیرینی پزی
طعم دهنده در صنعت شیرینی پزی اسانس و طعمی است که باعث افزایش کیفیت طعم شیرینی شده و مصرف کننده را به مصرف آن ترغیب نماید.
یکی از مشخصه های هر نوع شیرینی طعم و عطر شیرینی است که پس از اضافه کردن انواع اسانس و طعم دهنده ایجاد می شود.
همچنین در خیلی از شیرینی ها امکان استفاده از مواد مختلف برای تغییر طعم و مزه شیرینی وجود ندارد که این امر با استفاده از انواع اسانس و طعم دهنده جبران می شود و به کارگیری انواع طعم دهنده را برای شیرینی پز ها و قنّاد ها در اولویت قرار می دهد.
به چه دلیل از اسانس و طعم دهنده در صنعت شیرینی پزی استفاده می شود؟
دلیل استفاده از اسانس و طعم دهنده در صنعت شیرینی پزی افزایش تنوع طعم و جلب نظر مخاطب برای مصرف آن است. همچنین وجود انواع طعم دهنده و اسانس، دست شیرینی پز را در انتخاب طعم های مختلف باز می گذارد و باعث می شود شیرینی پز بتواند به راحتی طعم های متناسب با ذائقه مشتری را آماده کند.
از طعم دهنده در صنعت شیرینی پزی میتوان اسانس ها وشیرین کننده های مصنوعی (مانند دکستروز پودری ذرت )و طبیعی استفاده کرد و استفاده متناسب و ایمن از این مواد نگرانی در مورد مصنوعی و غیرطبیعی بودن آنها را کمتر می کند.
برای اطمینان خاطر مصرف کننده از سلامت طعم دهنده ها و اسانس ها معمولاً از سوی سازمان های نظارتی برای این مواد تاییدیه بهداشتی و غذایی صادر می شود تا مصرف کنندگان بتوانند بدون ترس و دلهره از این مواد در شیرینی های خود استفاده نمایند.
بنابراین هرچه کیفیت اسانس و طعم دهنده استفاده شده در انواع شیرینی از شرایط بهتری برخوردار باشد، بهتر می تواند مزه مورد نظر مصرف کننده را از آن آماده خاص تداعی کند.
منتهی خرید اسانس و طعم دهنده از مراکز یا برندهای معتبر، نکته مهم و تعیین کننده است که در هنگام انتخاب و خرید انواع اسانس و طعم دهنده باید به وسیله افراد شاغل در این کار مورد توجه قرار گیرد.
به طور کلی بهترین طعم دهنده در صنعت شیرینی پزی، اسانس یا طعم دهنده ای است که بتواند ذائقه طیف وسیعی از مصرف کنندگان به سوی خود جلب کند.
نوع اسانس/طعم دهنده | ویژگیها | کاربرد | مثال |
---|---|---|---|
اسانسهای میوه | طعم و عطر خاص، پرطرفدار | پخت انواع شیرینی و کیک | پرتقال، طالبی، نارگیل، توت فرنگی، انبه، سیب، موز، لیمو |
اسانسهای دیگر | طعم و عطر خاص | پخت انواع شیرینی و کیک | زعفران، خامه، شیر، فندق، نسکافه، وانیل، نوتلا، شکلات |
طعم دهندههای طبیعی | عصارههای غلیظ و معطر گیاهان و میوهها | افزایش کیفیت طعم و مزه، خواص درمانی و آرامشبخشی | زعفران، وانیل |
طعم دهندههای مصنوعی | ساخته شده در آزمایشگاه، مشابه ترکیبات موجود در اسانسهای طبیعی | تولید صنعتی | – |
اسانس یا طعم دهنده خوراکی چیست و به چند دسته تقسیم می شود؟
اسانس یا طعم دهنده خوراکی به موادی گفته می شود که به صورت فشرده حاوی طعم یک ماده غذایی خاص هستند و استفاده از آن ها در پخت مواد غذایی مختلف تداعی کننده مزه آن ماده خاص برای مصرف کننده است بدون آنکه از ماده غذایی خاص به صورت مستقیم استفاده شود.
مثلاً برای تداعی طعم و عطر هلو در یک شیرینی می توان از اسانس خوراکی آن استفاده نمود. معمولاً اسانس ها و طعم دهنده های خوراکی از اسانس های شیمیایی متفاوت هستند چون ساختار طعم دهنده های خوراکی طوری است که از آن می توان در انواع شیرینی و مواد غذایی استفاده نمود.
اما ساختار اسانس های شیمیایی طوری طراحی می شود که فقط ترکیبی بودار هستند و انتشار با کیفیت عطر آنها در محل استفاده در اولویت قرار دارد.
طعم دهنده و اسانس های خوراکی به سه دسته محلول در آب، محلول در روغن و محلول در الکل تقسیم می شوند. معمولا اسانس ها و طعم دنده های محلول در آب پرکاربردتر هستند و بیشتر برای استفاده در شیرینی جات و مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند.
انواع اسانس یا طعم دهنده خوراکی
آیا حد و میزان مشخص یا استانداردی در استفاده از اسانس و طعم دهنده برای شیرینی ها و مواد غذایی وجود دارد؟
معمولا میزان مشخص و استانداردی برای استفاده از انواع اسانس و طعم دهنده در شیرینی جات و مواد غذایی وجود ندارد و هر کس متناسب با سلیقه و طعمی که از شیرینی یا مواد غذایی انتظار دارد از طعم دهنده در ترکیب آن استفاده می کند.
لازم به ذکر است که استفاده از انواع اسانس و طعم دهنده در ترکیب شیرینی جات و مواد غذایی باید طوری باشد که هم طعم مورد نظر در شیرینی یا غذا مشخص و ملموس باشد و هم طعم دیگر مواد استفاده شده در شیرینی از بین نرود.
از دیگر نکات تاثیرگذار در میزان استفاده از اسانس و طعم دهنده در شیرینی جات و مواد غذایی، استفاده به موقع از این مواد است.
به عبارت دیگر استفاده درست و زمان استفاده از یک طعم دهنده یا اسانس می تواند در کیفیت یک نوع شیرینی موثر باشد.
بنابراین برای تداعی شدن یک طعم و اسانس در انواع شیرینی جات یا دیگر مواد غذایی نیاز به افزودن مقدار زیاد یا حد و میزان مشخص از یک اسانس و یا طعم دهنده نیست بلکه نوع استفاده و تقابل آن با دیگر مواد افزودنی می تواند در میزان و اندازه اسانس و طعم دهنده استفاده شده در یک نوع شیرینی موثر باشد.
انواع اسانس و طعم دهنده در صنعت شیرینی پزی
اسانس ها و طعم دهنده ها از تنوع زیادی برخوردار هستند به شکلی که هر کس می تواند با توجه به سلیقه یا ذائقه خود و مخاطب نوع مناسب آن را انتخاب کرده و مورد استفاده قرار دهد.
به طور کلی انواع اسانس و طعم دهنده در صنعت شیرینی پزی به دو گروه کلی اسانس های میوه و اسانس های دیگر تقسیم می شود.
معمولاً اسانس های میوه به دلیل طعم و عطر خاص طرفداران بیشتری دارند و برای استفاده در پخت انواع شیرینی و کیک بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. از مهمترین انواع اسانس های میوه می توان به مواردی مثل پرتقال، طالبی، نارگیل، توت فرنگی، انبه، سیب، موز، لیمو و غیره اشاره کرد.
از پرکار برد ترین اسانس ها و طعم دهنده ها به غیر از طعم دهنده های میوه که طرفداران خاص خود را داشته و بیشتر در پخت انواع کیک و شیرینی کاربرد دارد می توان به مواردی مثل زعفران، خامه، شیر، فندق، نسکافه، وانیل، نوتلا، شکلات و غیره اشاره کرد.
طبق مقاله Vanilla in Confectionery: Exploring Trends in Frosting and Fillings در سایت :linkedin در مورد نقش وانیل در صنعت شیرینی پزی بدین شرح است:
Luxury vanilla is making waves in the confectionery world, with some high-end bakeries and brands focusing on rare vanilla beans, such as those from Madagascar or Tahiti. These vanilla varieties are known for their bold, creamy flavor and are highly sought after by gourmet chefs and bakers looking to create memorable, premium confections
وانیل لوکس در دنیای شیرینی پزی موج می زند، به طوری که برخی از نانوایی ها و مارک های گران قیمت بر روی دانه های وانیل کمیاب مانند ماداگاسکار یا تاهیتی تمرکز می کنند. این گونههای وانیلی بهخاطر طعم تند و خامهایشان شناخته میشوند و بهشدت مورد توجه سرآشپزها و نانوایان لذیذ هستند که به دنبال ایجاد شیرینیهای به یاد ماندنی و ممتاز هستند.
عوامل موثر در انتخاب بهترین طعم دهنده در صنعت شیرینی پزی
انتخاب بهترین طعم دهنده در صنعت شیرینی پزی
عوامل موثر در انتخاب بهترینطعم دهنده در صنعت شیرینی پزی از تنوع بالایی برخوردار هستند که از آن جمله می توان به مواردی مانند نوع شیرینی، ترکیب طعم های دیگر، ماندگاری، کیفیت طعم دهنده، قیمت طعم دهنده و غیر اشاره کرد.
و همچنین از دیگر عوامل موثر در انتخاب بهترین طعم دهنده در صنعت شیرینی پزی، سلیقه قناد یا ذائقه و انتظارات مشتریان است که می تواند تعیین کننده و مهم باشد.
به عبارت دیگر یک قناد یا کسی که در حرفه شیرینی پزی فعالیت می کند برای انتخاب بهترین طعم دهنده باید با در نظر گرفتن این عوامل اقدام به انتخاب بهترین طعم دهنده شیرینی پزی کند.
افراد شاغل در حرفه شیرینی پزی معمولاً با توجه به نوع شیرینی و کیک یا ذائقه مشتری تلاش می کنند بهترین طعم دهنده شیرینی پزی و اسانس را از میان طعم هایی که بیشتر مورد اقبال هستند انتخاب کنند که از آن جمله میتوان به مواردی مثل طعم دهنده کشمش، دو سیب، انگور قرمز، میوه های مختلف، ادویه ها مثل زعفران و پودر غلاف وانیل و غیره اشاره کرد.
سخن پایانی
بهترین طعم دهنده در صنعت شیرینی پزی اسانس یا طعم دهنده ای است که از تناسب بیشتری با ذائقه مشتری برخوردار باشد و او را به سوی خود جلب نماید.
معمولاً اسانس های طبیعی عصاره های غلیظ و معطر گیاهان، میوه ها و غیره هستند که از طریق تقطیر بخار یا روش های دیگر استخراج، استحصال و فشرده سازی می شوند.
طعم دهنده ها علاوه بر آنکه باعث افزایش طعم و مزه شیرینی می شوند دارای خواص درمانی و آرامش بخشی نیز هستند که می تواند در نوع خود بی نظیر باشد.
در انتخاب بهترین طعم دهنده در صنعت شیرینی پزی باید به این نکته توجه داشت که هرچه طعم دهنده انتخاب شده طبیعی تر باشد علاوه بر افزایش کیفیت طعم و مزه شیرینی در سلامتی فرد مصرف کننده نیز تاثیرگذار است.