وبلاگ

عوارض چای ترش و ۸مورد از خواص آن

عوارض چای ترش

چای ترش، نوعی دمنوش کم کالری است که بیشتر در منطقهء آمریکای لاتین و به خصوص کشور جامائیکا به عنوان یک دمنوش محبوب و پرطرفدار شناخته می شود.

چای ترش همانطور که از نامش پیداست نوشیدنی ترش مزه ای است که معمولاً با شکر و انواع شیرین کننده مورد استفاده قرار می گیرد. هرچند چای ترش یا چای مالمیر سرشار از ویتامین C است اما مصرف بیش از اندازه آن عوارض جانبی زیادی مثل درد معده، افزایش گاز معده، یبوست، حالت تهوع، سردرد، صدای زنگ یا وزوز گوش، ادرار دردناک و غیره را برای مصرف کننده به دنبال دارد.

  و همچنین از عوارض چای ترش و مصرف بیش از حد آن میتوان به بالا رفتن فشار خون و ایجاد سرگیجه و خستگی گذرا در فرد مصرف کننده اشاره کرد

چای ترش چیست؟

چای ترش نوعی دمنوش ترش مزه است که از گیاه گل جامائیکا یا هیبیسکوس استحصال و فرآوری می شود. منشاء و رستنگاه چای ترش منطقه شمال آفریقا و آسیای جنوب شرقی است و از این مناطق به سراسر جهان منتقل شده است.

در حال حاضر کاشت چای ترش یا چای مالمیر بیشتر در منطقه آمریکایی لاتین و به خصوص کشور جامائیکا انجام شده و به عنوان یک دمنوش پرطرفدار مورد استفاده قرار می گیرد. چای ترش سرشار از ویتامینc است که این خاصیت آن را به عنوان یک نوشیدنی ضد سرماخوردگی مطرح می کند.

هر چند چای ترش در کشورهای آمریکای لاتین و جامائیکا بیشتر به صورت دمنوش مصرف می شود اما این نوع نوشیدنی در اکثر نقاط آسیا و آفریقا به عنوان یک نوشیدنی سرد مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع چای یا دمنوش پس از ریخته شدن آب گرم بر روی آن و دم کشیدن، آماده مصرف می شود.

دمنوش چای ترش پس از آماده شدن معمولاً به رنگ قرمز تیره در می آید و طعمی ترش یا تارتی شبیه به کرن بری دارد و معمولاً با شکر یا دیگر انواع شیرین کننده به شکل سرد یا گرم مصرف می شود.

یکی از دلایل مهم و متداول مصرف چای ترش  و چای چکش سبز اصل در میانه عامه مصرف کنندگان رفع عطش و خستگی است. اما چای ترش خواص درمانی دیگری هم دارد که از آن جمله می توان به کاهش دمای بدن، درمان بیماری های قلبی، تسکین گلودرد و سرفه اشاره کرد.

سرشار بودن این نوع دمنوش از ویتامین c، آنتی اکسیدان های مختلف و مواد معدنی باعث شده است که مصرف آن برای چربی خون، دیابت و سلامت پوست توصیه شود. چای ترش یک دمنوش بدون کالری است که همین ویژگی باعث شده است برای کاهش وزن و سرعت بخشیدن به لاغری کاربرد داشته باشد.

به نقل از سایت https://www.lybrate.com/topic:.

Hibiscus tea helps to cure liver diseases and reduces the risk of cancer. It can also speed up the metabolism and help in healthy, gradual weight loss. It is rich in vitamin C, minerals, and various antioxidants, while also helps in the treatment of hypertension and anxiety.

چای هیبیسکوس به درمان بیماری های کبدی کمک می کند و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
مچنین می تواند متابولیسم را تسریع کند و به کاهش وزن سالم و تدریجی کمک کند.
 سرشار از ویتامین C، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های مختلف است و در درمان فشار خون بالا و اضطراب نیز کمک می 
کند.

چای ترش همانطور که گفته شد هیچگونه کالری ندارد که این امر آن را به ماده ای بدون ارزش غذایی تبدیل کرده است و مصرف آن باعث سرعت بخشیدن به فرایند لاغری می شود.

گیاه چای ترش با توجه به محل رشد از تنوع زیادی برخوردار است که این امر باعث می شود تیره های مختلف آن با توجه به نوع و محل رشد حاوی مواد مغذی مختلفی مانند کلسیم، آهن، فسفر، ریبوفلاوین، ویتامین C، نیاسین و غیره باشند.

خواص چای ترش

چای ترش و خواص آن

خاصیت توضیحات
رفع عطش و خستگی چای ترش به دلیل طعم ترش و طبع سرد، نوشیدنی مناسبی برای رفع تشنگی و خستگی است.
کاهش دمای بدن به دلیل طبع سرد، به کاهش دمای بدن کمک می‌کند و در فصل گرما بسیار مفید است.
درمان بیماری‌های قلبی حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به سلامت قلب کمک کرده و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.
تسکین گلودرد و سرفه به دلیل خواص ضدالتهابی، می‌تواند به تسکین گلودرد و سرفه کمک کند.
کاهش چربی خون و دیابت سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی است که به کنترل قند خون و کاهش چربی خون کمک می‌کند.
سلامت پوست به دلیل وجود ویتامین C، به بهبود سلامت پوست و افزایش کلاژن‌سازی کمک می‌کند.
کاهش وزن بدون کالری بوده و به همین دلیل برای کاهش وزن مناسب است.
محتوای معدنی حاوی کلسیم، آهن، فسفر، ریبوفلاوین، ویتامین C و نیاسین است.

طبع و عوارض چای ترش برای افراد سردمزاج

چای ترش طبعی سرد و خشک دارد به شکلی که مصرف آن برای افراد سرد مزاج به خصوص در فصول سرد نامناسب است و ممکن است این گونه افراد را با مشکل مزاجی مواجه نماید.

معمولاً مصرف چای ترش به افراد گرم مزاج توصیه می شود چون مصرف آن به وسیله اینگونه افراد باعث به تعادل رسیدن مزاج آن ها می گردد.

بنابراین چای ترش طبعی سرد و خشک دارد لذا کارشناسان طب سنتی مصرف آن را برای افراد سرد مزاج به خصوص در فصول سرد توصیه نمی کنند.

عوارض چای ترش

چای ترش و عوارض آن برای سرد مزاجان

عوارض چای ترش و مشکلات عمده مصرف آن

چای ترش با توجه به ساختار گیاه گل جامائیکا یا هیبیسکوس (Hibiscus Sabdariffa) عوارض و مشکلات خاص خود را دارد. به شکلی که قبل از اضافه کردن این نوع دمنوش به رژیم غذایی باید با افراد متخصص در زمینه طب سنتی یا پزشکان متخصص مشورت شود.

ازمشکلات وعوارض چای ترش  آن است که باعث باز شدن رگ های خونی شده و خطر ابتلا به بیماری های مختلف قلبی را افزایش می دهد.

بنابراین کسانی که مبتلا به عارضه فشار خون بالا یا پایین هستند باید حتی المقدور از نوشیدن چای ترش خودداری کنند و قبل از اینکه عوارض چای ترش انها را به دردسر بیاندازد با پزشک معالج خود مشورت نمایند.

چون مصرف چای ترش در این گونه افراد ممکن است باعث سرگیجه یا خستگی گذرا شود. از دیگر عوارض چای ترش تداخل آن با برخی از داروهای شیمیایی است به شکلی که تداخل آن با داروهای شیمیایی مختلف ممکن است باعث کاهش یا افزایش اثرات دارو شود

مثلا عوارض چای ترش  با داروهای ضد سرطانی یا ضد ویروسی ممکن است باعث افزایش اثرات این گونه داروها شود.

تحقیقات نشان می دهد که مصرف دوزهای بالای عصاره گیاه هیبیسکوس به شکل چای یا مواد دیگر می تواند باعث افزایش آسیب های کبدی شده و مشکلات زیادی را برای کبد افراد مصرف کننده ایجاد نمایند.

همچنین از دیگر عوارض تداخل چای ترش با داروهای شیمیایی می توان به تداخل چای ترش با استامینوفن اشاره کرد.

لازم به ذکر است که مصرف چای ترش در افرادی که داروی کلروکین را برای مقابله با بیماری مالاریا مصرف می کنند خطرناک است چون مصرف چای ترش در این گونه افراد باعث کاهش اثرات ضد مالاریایی این دارو می شود.

از دیگر عوارض چای ترش و مشکلات مصرف  آن بر روی دیابت یا فشار خون است، به شکلی که افراد مبتلا به این گونه عوارض و بیماری ها باید قبل از مصرف چای ترش سطح قند و فشار خون خود را سنجیده و کنترل نمایند تا دچار مشکلات بعدی نشوند.

زنان باردار یا شیرده از دیگر گروه هایی هستند که  میتوانند دچار عوارض چای ترش شوند وبایدااز نوشیدن دمنوش یا چای ترش خودداری کنند چون ممکن است مصرف چای ترش باعث آسیب وارد شدن به آنها یا کودکانشان شود.

همچنین افرادی که از داروهای ضد التهاب به دلایل مختلف استفاده می کنند  از عوارض چای ترش  مصون نیستند و باید حتی المقدور این دارو ها را دو ساعت قبل یا بعد از مصرف چای ترش استفاده نمایند تا  عوارض چای ترش  برای آنها مشکل ایجاد نکند

عوارض چای ترش و مصرف بیش از اندازه آن برای فرد مصرف کننده

از عوارض چای ترش برای کسانی که به مواد حاوی این نوع دمنوش حساسیت دارند یا مصرف آن توسط پزشک برای آنها منع  شده است می توان درد معده، وزوز یا سر و صدای گوش، ادرار دردناک، حالت تهوع، گاز یبوست، درد معده و غیره اشاره کرد

بنابراین کسانی که حتی به چای ترش و مواد حاوی آن حساسیت ندارند یا مصرف چای ترش توسط پزشک برای آنها منع نشده باشد باید از مصرف بیش از اندازه این نوع دمنوش خودداری کنندتا عوارض چای ترش انها را اذیت نکند

چون مصرف روزانه بیشتر از دو یا سه فنجان از این نوشیدنی در افراد سالم و بدون حساسیت نیز ممکن است افراد مصرف کننده را دچار مشکل کرده و حتی مصرف زیاد آن باعث تاثیر بر فشار خون شود و افراد مصرف کننده را با سرگیجه و خستگی گذرا مواجه نماید.

بنابراین کسانی که قصد دارند چای ترش را به سبد غذایی خود اضافه کنند بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند چون مصرف بیش از اندازه آن  و عوارض چای ترش در فاصله زمانی کم ممکن است فرد مصرف کننده را با مشکل مواجه نماید و فرد مصرف کننده مجبور شود برای برطرف شدن مشکل به مراکز درمانی و پزشکان متخصص مراجعه نماید.

چای ترش و لاغری

عوارض چای ترش

عوارض چای ترش برای لاغری

هرچند مصرف چای ترش  هم مانند چای ماچا به افزایش متابولیسم و چربی سوزی در بدن کمک کرده و روند کاهش وزن را تسریع می کند.
اما باید به این نکته توجه داشت که مصرف بدون برنامه و زیاد چای ترش علاوه بر آنکه مشکل چاقی افراد مصرف کننده را حل نمی کند بلکه ممکن است آنها را با مشکلات گوارشی، ادرار دردناک، وزوز گوش و حتی سرگیجه و خستگی گذرا نیز مواجه نماید.

بنابراین کسانی که قصد دارند از چای ترش به عنوان یک مکمل غذایی برای افزایش متابولیسم یا چربی سوزی و کاهش وزن استفاده کنند بهتر است اولاً برای انجام این کار با افراد متخصص و حاذق مشورت نمایند تا دچار عوارض چای ترش نشوند

سپس در صورت بلامانع بودن مصرف این نوع دمنوش، از آن به شکل منظم و با برنامه در کنار یک رژیم غذایی تایید شده استفاده نمایند و ورزش منظم را نیز در برنامه خود لحاظ کنند.

سخن پایانی

چای ترش نوعی دمنوش یا نوشیدنی ترش مزه است که بیشتر در مناطق آمریکای لاتین، شرق آسیا و آفریقا طرفدار دارد و به صورت گسترده مصرف می شود.

ساختار گیاه هیبیسکوس به شکلی است که چای درست شده از آن حاوی مواد مغذی زیادی مثل انواع آنتی اکسیدان ها ویتامین ها و مواد معدنی است به شکلی که مصرف آن می تواند برای سلامتی بدن، پوست و مو بسیار مفید باشد.

اما  عوارض چای ترش  و مصرف بیش از اندازه آن در افرادی که به مواد موجود در آن حساسیت دارند یا پزشک از مصرف این نوع دمنوش آنها را منع نکرده است ممکن است مشکلاتی  مثل افزایش گاز معده، یبوست، حالت تهوع، پیچیدن صدا در گوش یا وزوز، ادرار دردناک و غیره را به دنبال داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *