وبلاگ

چای سفید + ۱۰ تا خواص آن از دیدگاه طب سنتی

امروزه طب سنتی در درمان و پیشگیری از اکثر بیماری‌ ها جایگاه ویژه‌ ای در طب سنتی دارد می‌ توان با مصرف چای و مواد طبیعی حافظ سلامت خود باشیم.

بهترین چای از دیدگاه طب سنت سنتی چای سفید است که دارای خواص بی‌ شماری برای سلامتی انسان ‌ها است. از سال ‌های گذشته مصرف انواع چای در فرهنگ ‌های گوناگون دنیا، به علت دارا بودن مزایا و اثرات آرام بخش بسیار رایج شده است، که چای سفید جز بهترین چای ‌ها از دیدگاه طب سنتی می ‌باشد.

این نوع چای مزایای بسیاری برای سلامتی انسان دارد که برخی از آن ها عبارتند از حفاظت قلب، بهبود سلامت دهان و دندان، مراقبت از پوست، مزایای کاهش وزن و خاصیت آنتی اکسیدانی.

شایان ذکر است که چای سفید از نظر طب سنتی دارای خواص ضد باکتریای ویژه‌ ای است، که امکان دارد بدن انسان را از باکتری‌ های گوناگون و عفونی حفاظت کند.

لازم به ذکر است که بعد از خشک شدن برگ ها، روی چای سفید هیچ فراوری صورت نمی گیرد. به طور کلی یکی از محبوب ترین چای‌ ها از دیدگاه طب سنتی چای سفید است، که در ادامه توضیحات بیشتری در خصوص آن در اختیارتان قرار داده می ‌شود.

چای سفید چیست؟

چای سفید

خواص دمنوش چای سفید

از گیاه چای اولانگ، سیاه و سبز چای سفید به دست می ‌آید که نوع برگ و نوع فرآوری آن در مقایسه با سایر چای‌ ها فرق دارد. برگ ‌های این چای از برگ بوته چای جوان چیده می ‌گردد اما تفاوت چای سفید با سایر چای ها این است که برگ آن را قبل از باز شدن سایر برگ ‌ها برداشت می ‌کنند.

برگ ‌های چای سفید دارای کرک ‌های سفید رنگ، نازک و کوچک است، که سریعاً بعد از چیده شدن به وسیله نور خورشید به طور طبیعی خشک می‌ گردد. با توجه به اینکه چای سفید دارای کمترین فراوری است، در قیاس با سه نوع چای دارای کمترین کافئین است.

شایان ذکر است که میزان کافئین یک فنجان چای تا میزان زیادی وابسته به نوع دم کردن آن است به طور کلی باید گفته شود که با افزایش درجه حرارت آب و مدت زمان دم کردن آن کافئین آزاد شده از آن افزایش می ‌یابد.

 

حقایق تغذیه‌ ای بهترین چای از دیدگاه طب سنتی

در مطالب قبلی خواندید که بهترین چای از دیدگاه طب سنتی چای سفید است. در واقع این نوع چای به علت داشتن حقایق تغذیه‌ ای بی‌ نظیر لقب بهترین چای را به خود اختصاص داده است. در ادامه مطالب به حقایق تغذیه چای سفید اشاره شده است:

 

خاصیت توضیح
آنتی‌اکسیدانی قوی خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد، محافظت از سلول‌ها و کاهش آسیب‌های اکسیداتیو
ضد پیری کاهش سرعت پیری سلولی، بهبود ظاهر پوست
محافظت از پوست ترمیم پوست آسیب دیده، محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش
سلامت دهان و دندان جلوگیری از رشد باکتری‌ها، کاهش پلاک دندان، تقویت مینای دندان
ضد سرطانی کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها، به ویژه سرطان ریه
کنترل دیابت بهبود علائم دیابت، کاهش سطح قند خون
بهبود سلامت قلبی عروقی کاهش فشار خون، کاهش خطر بیماری‌های قلبی
ضد باکتریایی محافظت از بدن در برابر عفونت‌های باکتریایی
تسکین سرماخوردگی کاهش علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا
کاهش وزن کمک به کاهش وزن و کنترل اشتها

خاصیت آنتی اکسیدانی

در بدن رادیکال ‌های آزادی وجود دارد که امکان دارد موجب کاهش عملکرد اندام و آسیب آن ها شود. این چای حاوی پلی فنول بوده که در خنثی سازی رادیکال ‌های آزاد موثر است.

طی مطالعات انجام شده به اثبات رسیده است که چای سفید امکان دارد در افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی پلاسما و اندام ‌ها تاثیر داشته باشد. به طور کلی می‌ توان گفت که عصاره چای سفید خواص آنتی اکسیدانی زیادی داشته که تا میزان زیادی از سلول ‌های عصبی بدن حفاظت می‌ کند.

براساس گفته های سایت https://facty.com/ :

Every human body contains a certain amount of free radical compounds. If a person eats healthily, gets sufficient exercise and lives in a clean environment, their body tends to maintain a good balance between the free radicals and antioxidant compounds that restrain the free radical activities. However, in less than ideal situations, the free radicals start to damage tissue and open the way to infection. The antioxidant properties of white tea reinforce the antioxidant “defender” forces that protect the body from such damage. Several research studies confirm that the tea helps protect body tissue.

بدن هر انسانی حاوی مقدار معینی از ترکیبات رادیکال آزاد است. اگر فردی سالم غذا بخورد، ورزش کافی داشته باشد و در محیطی تمیز زندگی کند، بدن او تمایل دارد تعادل خوبی بین رادیکال های آزاد و ترکیبات آنتی اکسیدانی که فعالیت های رادیکال های آزاد را مهار می کنند، حفظ کند. با این حال، در شرایط کمتر از ایده آل، رادیکال های آزاد شروع به آسیب رساندن به بافت می کنند و راه را برای عفونت باز می کنند. خواص آنتی اکسیدانی چای سفید، نیروهای «مدافع» آنتی اکسیدانی را تقویت می کند که از بدن در برابر چنین آسیب هایی محافظت می کند. چندین مطالعه تحقیقاتی تایید می کنند که چای به محافظت از بافت بدن کمک می کند.

خواص احتمالی ضد پیری

رادیکال‌ های آزادی که در بدن وجود دارند موجب افزایش سرعت روند پیری در کنار سایر عوامل مربوط به افزایش سن می شوند. با توجه به اینکه چای سفید خواص آنتی اکسیدانی بسیاری دارد موجب کاهش خطر پیری زودرس می ‌شود، و علائم ظاهری پیری را برای افراد کاهش و حتی کند تر می‌ کند.

محافظت از پوست

با مصرف چای سفید از سلامت و جوانی پوست خود محافظت کنید. خواص آنتی اکسیدانی موجود در این چای موجب ترمیم و بازیابی پوست آسیب دیده می‌ شود. حتی طی تحقیقات انجام شده به اثبات رسیده است که این چای جهت حفاظت از پوست انسان در مقابل اشعه ماورا بنفش تاثیر بسیاری دارد.

سلامت دهان و دندان

چای سفید حاوی مقادیر بالایی از فنول‌ ها،تانن و فلاونوئیدها می‌ باشد که از رشد باکتری ‌های گوناگون جلوگیری می ‌کند. در واقع جهت سلامت دهان و دندان می‌ توان این نوشیدنی را مصرف کرد، که مانع از تشکیل پلاک در بدن می ‌شود فلوراید چای سفید تاثیر زیادی در کاهش خطر پوسیدگی دندان دارد.

خواص ضد سرطانی

با توجه به مطالعات انجام شده در تحقیقات، پیشگیری از سرطان با چای سفید امکان پذیر است. مصرف عصاره این چای سبب سرعت مرگ برخی از سلول ‌ها در سرطان ریه می‌ شود.

کنترل دیابت

محققان بر این باورند که مصرف چای سفید علائم بیماری قند خون مثل افزایش ترشح انسولین، تشنگی بیش از اندازه و کاهش سطح گلوکز پلاسما را تسکین و بهبود می ‌دهد.

بهبود اختلالات قلبی عروقی

لازم به ذکر است که فلاونوئید های که در محصولات غذایی گوناگون مثل چای سفید، سبزیجات و میوه ‌ها وجود دارد سبب کاهش خطر ابتلا به اکثر بیماری‌ های قلب و عروقی می ‌شود. همچنین ممکن است فلاونوئید ها سبب کاهش فشار خون نیز شوند. چای سفید در درمان اکسیداسیون لیپوپروتئین با چگالی کم، دیس لیپیدمی و عملکرد آندوتلیال تاثیرگذار است.

عامل ضد باکتری در بدن

همانطور که در مطالب قبلی نیز به وفور به آن اشاره شد، چای سفید خواص ضد باکتریایی دارد که از پوست در مقابل میکروب و باکتری ‌ها حفاظت می ‌کند. در تولید محصولات بهداشتی گوناگون عصاره این چای به عنوان عنصر اصلی استفاده می‌ شود، مثل صابون دست. شما می ‌توانید با مصرف چای سفید از بدن خود در برابر باکتری‌ هایی که عامل عفونت هستند، حفاظت کنید.

تسکین سرماخوردگی

یکی از درمان ‌های تاثیرگذار برای بیماری ‌های ویروسی چای سفید است، که به دلیل دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی بالا برای کسانی که از بیماری‌ های ویروسی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا رنج می ‌برند بسیار تاثیرگذار است.

چای سفید و درمان سرماخوردگی

چای سفیددر درمان سرماخوردگی

کاهش وزن

همه ما می‌ دانیم که تغذیه نادرست و شهرنشینی به راحتی سبب افزایش وزن می ‌شود. برای برخی از افراد که وقت کافی برای انجام تمرینات بدنی ندارند، کاهش وزن بسیار سخت است. طی تحقیقات انجام شده به دست آمده که با مصرف چای سفید می ‌توان چرخه زندگی سلول چربی را کنترل و موجب چربی سوزی در بدن شد. عصاره این چای موجب کاهش وزن شده و در اکثر رژیم ‌های غذایی برای کاهش وزن مفید است.

روش مصرف بهترین چای از دیدگاه طب سنتی

یکی از نوشیدنی‌ های محبوب در طب سنتی چای سفید تهیه شده از برگ‌ های ظریف بوته چای است. در واقع چای تهیه شده از این برگ ‌ها حاوی مواد مغذی بسیاری است. این نکته نیز باید گفته شود چای دم کرده مواد مغذی بسیاری در مقایسه با کیسه‌ های چای فرآوری شده دارد.

شیوه دم کردن این چای همانند سایر چای‌ ها می‌ باشد. تنها نکته‌ ای که باید در نظر گرفت این است که باید از آب جوش که از آب خالص یا تمیز تهیه شده، استفاده کرد. برای تهیه چای سفید باید از آب گرمی که به نقطه جوش نرسیده استفاده کرد تا اجزای حساس آن از بین نرود.

اگر شما می ‌خواهید چای غلیظی که طعم بیشتری دارد را بنوشید باید برگ‌ های چای را بیش از اندازه معمول دم کنید، که برای تهیه این چای استفاده از ۱ تا ۲ قاشق چای خوری برگ کافی است. اگر می ‌خواهید از فواید بی ‌نظیر چای سفید بهره ‌مند شوید به شما توصیه می‌ کنیم روزانه ۲ تا ۴ فنجان از آن را بنوشید.

میزان کافئین موجود در چای سفید

چای سفید حاوی ۲۸ میلی ‌گرم کافئین می‌ باشد که در مقایسه با قهوه یا چای سبز سطح پایین تری دارد. به طور مثال در یک فنجان قهوه با اندازه مشابه ۹۵ میلی ‌گرم کافئین وجود دارد که حدود ۳ برابر کافئین چای سفید است. در واقع می‌ توان گفت که چای سفید تقویت کننده انرژی برای بدن است که به اندازه سایر نوشیدنی‌ های کافئین دار اعتیاد آور نبوده و هیچ علائم ترک را برای مصرف کنندگان به همراه ندارد.

طرز تهیه بهترین چای از دیدگاه طب سنتی

طرز تهیه چای سفید

نحوه مصرف چای سفید

با انجام مراحل زیر می توانید چای سفید بسیار مفید را برای خود تهیه کنید:
مواد لازم
دو قاشق چایخوری چای سفید
۲ لیوان آب تصفیه شده
در صورت نیاز یک قاشق چای خوری عسل

دو لیوان آب تصفیه شده را درون کتری بریزید و پس از گرم شدن از روی اجاق بردارید. ۲ قاشق چایخوری چای به آن بیفزایید و اجازه بدهید تا دم بکشد.

یک نکته حائز اهمیت که باید گفته شود، این است که جهت تهیه چای بهتر، باید آب جوشیده شده ۱ تا ۲ دقیقه سرد شود، زیرا موجب از دست رفتن برخی از مواد مفید چای می ‌شود.

پس از خنک شدن آب، برگ چای سفید را به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه دم کنید. در واقع هرچه زمان بیشتری اجازه دهید چای دم بکشد طعم آن قوی تر می شود. برای مصرف آن، چای خود را از صافی رد کرده و به اندازه دلخواه خود به آن شیرین کننده استفاده اضافه کنید.

ما به شما توصیه می کنیم از مصرف مجدد برگ های این چای خودداری کنید، زیرا طعم چای ان ضعیف می شود

مصرف چای سفید در بارداری

امکان دارد چای سفید به علت دارا بودن مقادیری کافئین برای زنان باردار و شیرده مناسب نباشد. پس باید در مصرف آن با احتیاط عمل کنند. در واقع باید گفته شود که مادران در دوران بارداری و شیردهی باید قبل از مصرف هر نوع چای و دمنوش گیاهی با پزشک خود مشورت کنند.

نتیجه گیری

همان طور که در مقاله بالا خواندید؛ چای سفید یکی از بهترین چای‌ ها از دیدگاه طب سنتی است، که خواص بیشماری برای سلامتی انسان‌ ها دارد.

یکی از خاصیت های بالقوه این چای اثر آنتی اکسیدانی آن است که در درمان و پیشگیری از اکثر بیماری‌ ها بسیار تاثیرگذار است.

هر فردی با مصرف روزانه ۲ تا ۴ فنجان چای سفید می ‌تواند از سلامتی خود محافظت کند. طرز تهیه این چای بسیار راحت بوده و تمام افراد می ‌توانند به راحتی آن را برای خود آماده کنند و از نوشیدن آن لذت ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *