وبلاگ

تاریخچه برنج

تاریخچه برنج

 ما در این مقاله تاریخچه برنج در ایران و جهان را بررسی می کنیم با ما همراه باشید. برنج در طول تاریخ یکی از مهم ترین غذاهای بشر بوده است. امروزه، این دانه منحصر به فرد به دو سوم جمعیت جهان کمک می کند، با این حال اطلاعات کمی در مورد منشا کشت برنج وجود دارد. شواهد باستان شناسی نشان می دهد که برنج بیش از ۵۰۰۰ سال است که انسان آن را مصرف می کند.

برنج به عنوان یک غذای اصلی به عنوان پر مصرف ترین غذا در کل جهان است که نسبت به سایر اقلام مصرف بالایی دارد. با توجه به اینکه برنج یکی از اقلام پر مصرف بر سر سفره های ایرانی است  دانستن تاریخچه برنج خالی از لطف نیست . البته برنج تاریخچه ی پر ماجرایی دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

تاریخچه برنج در جهان

اختلاف نظر بر سر اینکه برنج در چه منطقه ای از جهان به وجود امده زیاد است اما تحقیقات به عمل آمده توسط محققان نشان می دهد که برنج به صورت خودرو بیش از چهارده سال پیش در افریقا و شرق آسیا به وجود آمده است. اما برخی از اسناد باستان شناسی موجود در این باره حاکی از آن است که برنج اولین بار در دره ی یانگ تسه در کشور چین رشد کرده و از آن پس در همان محل به عنوان محصولات کشاورزی بهره برداری شده است.

البته به تدریج با رشد و بهره برداری آن در کشور چین پای کاشت آن نیز به سایر نقاط از جمله جنوب و غرب آسیا کشیده شد و از آن به بعد به اروپا نیز راه یافت. در کشور اروپا برنج در اواسط قرن سیزدهم میلادی کاشت شد که از این جهت مشخص است برنج در اروپا قدمت چندانی ندارد. در زمان سلطه گری اروپایی ها بر آمریکا برنج نیز وارد کشور امریکا شد که در سال ۱۶۴۹ اولین کاشت برنج در ایالت کارولینای آمریکا شروع شد.

کاشت برنج در این زمان به دلیل وجو بردگان در آن زمان رونق بالایی گرفت. البته تا به این زمان کاشت برنج در همه کشورها انجام می گیرد اما می توان به جرات گفت که کشورهای همچون هند و چین به عنوان بزرگترین تولید کنندگان در عرصه برنج هستند. البته در قاره آسیا حدود ۶۰ درصد از مردم از برنج مصرف می کنند.

 

تاریخچه برنج

تاریخچه برنج در جهان

تاریخچه برنج و کشت آن در ایران

تاریخچه برنج در ایران بر اساس شواهد باستان شناسی، تاریخی و فرهنگی، کشت برنج در ایران قبل از میلاد آغاز شده است. امروزه با وجود این سفر عمیق تاریخی، برنج نه تنها محصول اصلی و استراتژیک است، بلکه جزء لاینفک بسیاری از باورهای فرهنگی در منطقه برنجکاری هفده استان ایران است. ایران نیز با تولید ۲٫۴ میلیون تن برنج در آسیا یکی از تولیدکنندگان برنج است. الگوی مصرف غذایی مردم ایران نشان می دهد که ایرانی ها به طور متوسط روزانه ۱۰۰ گرم برنج سرانه مصرف می کنند.

برای مقابله با افزایش تقاضای برنج به دلیل رشد سریع جمعیت، تحقیقات اولیه برنج در سال ۱۹۴۵ آغاز شد.کشت برنج از جنوب شرق آسیا و هند به ایران رسید. این غذا در ابتدا  به عنوان یک غذای محبوب از جمله غذاهای سلطنتی امپراتوری در زمان صفوی بود وتا اواخر قرن شانزدهم در بخش آشپزی بیشتر مورد استفاده قرار گرفت.

قبل از آن در قرون هفتم تا سیزدهم برنج در ابتدا در قرون ۷ تا ۱۳ برنج در استان های همچون فارس، آذربایجان و خوزستان و استان های خزر، همان مناطقی که هنوز هم مناطق اصلی تولید برنج هستند، کشت می شود. شالیزارهای ایران در کل جهان شناخته شده است  در واقع برنج عمدتاً در شمال ایران که مزارع آن در نزدیکی دریای خزر قرار دارد، تولید می شود. با توجه به اینکه ۵۲ درصد اراضی زراعی این استان شالیزاری است، گیلان مهمترین استان در این زمینه است.

این رقم در استان مازندران حدود ۱۶ درصد، در استان فارس ۳ درصد و در کل کشور کمتر از یک درصد است. در ایران انواع مختلفی از برنج وجود دارد که هر کدام دارای نام و عطر مشخصی هستند که در بازار با قیمت های متفاوتی خرید و فروش می شوند. روش های پخت برنج نیز بسته به نوع غذا یا مناسبتی که قرار است غذا در آن سرو شود، متفاوت است.

روش پخت برنج در ایران به صورت پلو و چلو است که هر کدام عطر و طعم دل پذیری دارد. چلو برنج ساده ای است که به همراه خورش یا کباب سرو می شود و پلو برنج مخلوط با حبوبات است. در تهیه غذاهای ایرانی از برنج به عنوان همراه یک وعده غذایی دیگر یا به عنوان ماده اصلی استفاده می شود.

تاریخچه برنج

تاریخچه برنج و کشت آن

 کاشت برنج در ایران

 تاریخچه برنج و کشت آن در ایران با فرا رسیدن فصل بهار، روند کشت برنج در دشت های ساحلی استان های گیلان و مازندران آغاز می شود. برنج نقش انکارناپذیری در غذاهای ایرانی دارد. بدون شک با رفتن به یک رستوران غیر ممکن است که یک وعده غذایی بدون برنج سفارش دهید.

اگرچه به طور سنتی غذای اصلی در شمال ایران بوده و نان در سایر نقاط به عنوان غذای اصلی به شمار می‌رفت، اما امروزه رژیم غذایی مبتنی بر برنج به طور گسترده در سراسر کشور مصرف می شود. تنوع انواع برنج و همچنین روش های پخت در ایران زیاد است. در حقیت در انواع مغازه ها شاهد مدل های متنوعی از بیشمار برنج خواهید بود که تنها برنج می فروشند.

برنج دارای بافت های دانه بلند، متوسط و کوتاه است. با توجه به مقدار مناسب خاک، آب و سایر مواد مغذی، به راحتی رشد می کند. برنج دانه کوتاه، دانه متوسط و بلند در شرایط مرطوب، به ویژه گودال های آب ایستاده یا شرایط باتلاق مانند، رشد می کند. هنگامی که دانه های برنج رشد کرد، آبی که در آن رشد می کند باید تخلیه شود تا بتوانید محصول را برداشت و آسیاب کنید. پس از مراحل برداشت و آسیاب، می توانید برنج را مصرف کنید.

 

تاریخچه برنج

تاریخچه برنج در ایران

 

سخن پایانی

 ما در این مقاله تاریخچه برنج در ایران و جهان را به صورت کلی و مختصر توضیح دادیم ، برنج یکی از اعضای مهم در سفره های ایرانی است که یا به صورت پلو که ترکیبی از برنج با سبزیجات و گوشت های مختلف است و یا  اینکه برنج در کنار یکی از بسیاری از خورش های معروف ایرانی، به صورت مکمل سرو می شود.

برنج یکی از غلات پرمصرف در طول تاریخ است که تاریخچه ی بلند مدتی دارد و تا به الان نیز به عنوان یک منبع غذایی پر مفید مصرف می شود. البته برنج با طعم و عطر دل پذیری که دارد از دیرباز تا کنون مورد استقبال مردم قرار گرفته و همیشه بر سر سفره های ایرانی جای دارد.

نه تنها در کشورما نیران بلکه در سایر نقاط جهان نیز برنج به عنوان یک غذای اصلی مصرف می شود. البته بیش از صد هزار مدل برنج در سرتاسر جهان کاشت می شود که از نظر شکل ظاهری یعنی ابعاد و کشیدگی با هم متفاوت هستند. اغلب برخی از برنج ها دانه بلند و کشیده ای دارند و برخی نیز کوچک و کوتاه هستند.

شما می توانید انواع برنج های مرغوب ایرانی  و همچنین انواع چای مرغوب را از طریق فروشگاه اینترنتی مریخ کالا تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *