هندوستان یکی از کشورهای بزرگ و پرجمعیت شرق آسیا است که از یک طرف به خشکی یا قاره آسیا متصل می شود و اطراف آن را آب های اقیانوس هند قرار گرفته است به همین دلیل با نام شبه قاره هند هم شناخته می شود. هندوستان به دلیل شرایط آب و هوایی و اقلیمی یکی از کشورهایی پر بارش و مرطوب شرق آسیا است که شرایط مطلوبی برای کاشت برنج و چای دارد.
هندوستان یکی از تولید کنندگان بزرگ چای در جهان است که سالانه مقدار زیادی از این محصول را به کشورهای دیگر صادر می کند. چای هندی از کیفیت و تنوع بالایی برخوردار است به شکلی که هر کدام از چای های تولید شده در این کشور کیفیت و مزایای خاص خود را دارند که در ادامه به مهمترین آن ها پرداخته خواهد شد.
انواع چای هندی
چای هندی مثل همه محصولات کشاورزی از تنوع زیادی برخوردار است به شکلی که هرکس می تواند چای متناسب با سلیقه خود را انتخاب کرده مصرف نماید. دلیل کیفیت مناسب چای هندی شرایط آب و هوایی مناطق مختلف این کشور و نوع خاکی است که چای در آن کاشته می شود.
انواع مختلفی از چای یا طعم، رنگ و کیفیت های مختلف در این کشور تولید می شود که در ادامه معروف ترین چای هایی که در این کشور تولید و عرضه می شود مورد بررسی قرار می گیرد.
چای هندی ماسالا
چای ماسالا یکی از نوشیدنی های محبوب و پرطرفدار کشور هندوستان است که از ترکیب گیاهان دارویی، ادویه ها، دارچین و میخک درست می شود. چای ماسالا از نظر ظاهری نوعی چای سیاه رنگ است که در تهیه آن از گیاه مجاری استفاده می شود گیاه مجاری در ناحیه آسام هندوستان رشد می کند.
روش های مختلفی برای آماده کردن چای هندی ماسالا وجود دارد که در عمده ترین آنها از ترکیباتی مثل چای سیاه، شیر، شکر و ادویه استفاده می شود. استفاده ترکیبی از ادویه ها باعث می شود این نوع چای هندی یک نوشیدنی بسیار مناسب و گوارا باشد. چای ماسالا یکی از نوشیدنی های با کیفیت جهان است که نوشیدن آن حداقل برای یک بار به همه افراد توصیه می شود.
چای ماسالا از چای های سیاه و با کیفیت است که مصرف آن میتواند برای جلوگیری از ایجاد التهابات در بدن و رفع خستگی بسیار مطلوب باشد. چای ماسالا یکی از معروف ترین چای های هندوستان است که در قهوه خانه ها در کنار انواع قهوه و نوشیدنی های دیگر عرضه می شود.
چای هندی کره ای
چای کره ای نوع دیگری از چای هندی با طعم و مزه متفاوت است که با استفاده از کره گاو میش تهیه می شود. برای تهیه این نوع چای هندی همانطور که گفته شد از کره گاومیش، برگ چای و نمک استفاده می گردد. چای کره ای یکی از نوشیدنی های پرطرفدار شبه قاره هند است که در مناطق دیگر مثل بخش هایی از نپال و بوتان هم استفاده می شود. از ویژگی های خواص و منحصر به فرد چای کره ای که باعث محبوبیت آن در میان مردم شبه قاره هند شده است مزه شور آن است.
همچنین این نوع چای در منطقه تبت با نام پوچا شناخته می شود. از ویژگی های چای هندی کره ای استفاده از کره حیوانی در این نوع چای است، چای هندی کره ای حاوی مقادیر زیادی از کالری است که نوشیدن آن میتواند برای کسانی که در مناطق مرتفع و بالاتر از سطح دریا زندگی می کنند بسیار مفید و مغزی باشد. همچنین مصرف این نوع چای می تواند از ایجاد خشکی و ترک در پوست و لب جلوگیری نماید.
چای سبز
چای سبز یکی از نوشیدنی های مناسب و با کیفیت است که در کشور هندوستان تولید می شود. این نوع چای به دلیل مزایای بسیاری که برای سلامتی دارد در کشور چین و خیلی از نقاط جهان طرفداران زیادی داشته و به صورت گسترده مصرف می شود. از جمله ویژگیهای چای سبز که باعث محبوبیت آن در بین مردم مناطق مختلف جهان شده است می توان به مواردی مانند کاهش وزن، سم زدایی بدن و کنترلی گلیسمیک اشاره نمود. یکی از محصولات این چای از برند چای شهرزاد می باشد که در کشور ما عرضه می شود و شما می توانید آن را با کیفیت بالا از فروشگاه اینترنتی مریخ کالا تهیه کنید.
چای سیاه هندی
چای هندی سیاه یکی دیگر از چای هایی است که در کشور هندوستان تولید و عرضه می شود. چای سیاه تولیدی هندوستان عطر و رایحه قوی و خوبی دارد. این نوع چای به صورت گسترده در مزارع کشور هندوستان کشت می شود. چای سیاه از برگهای بزرگ گیاه آسامیس برداشت می شود که در منطقه اسامی این کشور کشت می شوند.چای تشریفات یکی دیگر از برند های معروف در کشورمان می باشد که انواع چای سیاه و هندی را تولید می کند.
چای هندی آسامی
چای آسامی یکی از خوش رنگ ترین چای های تولید شده در کشور هندوستان است. این نوع چای در منطقه شمال شرقی کشور هندوستان کشت و تولید می شود. منطقه شمال شرقی هند، منطقه ای پوشیده از جنگلهای انبوه است که حیات وحش بسیار غنی دارد. چایی که در منطقه آسامی هندوستان تولید و عرضه می شود از کیفیت مطلوبی برخوردار است.
از دلایل با کیفیت بودن چای تولید شده در این منطقه، کشت آن در ارتفاع کم تر از سطح دریا و وجود خاک رس با کیفیت در این منطقه است. منطقه آسان یکی از بزرگترین مناطق تولید چای در هندوستان و حتی جهان می باشد. بزرگترین مرکز تحقیقاتی چای هندوستان به دلیل اهمیت این منطقه در تولید چای آن کشور در منطقه آسان پایه گذاری شده است.
همچنین اولین شرکت تهیه و توزیع چای هندوستان یا کمپانی هند شرقی در سال ۱۸۳۷ در منطقه آسام تاسیس شده است. چای خشک آسام نوعی چای سیاه رنگ است که پس از دم کشیدن در آب، رنگ روشن شفاف پیدا می کند. نوشیدن این نوع چای به همراه شکر یا شیر لذت بخش بوده و طرفداران خاص خود را دارد. از ویژگی ها و تاثیرات چای آسان بر روی بدن می توان به آرامش ذهنی اشاره نمود. همچنین در پاره ای از موارد مصرف چای آسام میتواند برای جلوگیری از برخی سرطان های خاص مانند سرطان ریه مفید باشد.
چای هندی دارجیلینگ
چایی که در هندوستان با نام دارجیلینگ شناخته می شود نوعی از چای است که در منطقه دارجیلینگ این کشور کاشته و تولید می گردد. دارجیلینگ منطقه های مرطوب و خنک در دامنه کوه های هیمالیا است که در ارتفاع ۶۰۰ تا ۲۰۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد. چای که در ناحیه دارجیلینگ هندوستان تولید می شود یکی از بهترین چای های تولید شده در دنیا است.
چای دارجیلینگ از نظر ظاهری دارای رنگ کهربائی یا طلایی است. این نوع چای دارای بو و رایحه ای معطر و میوه ای است. چای دارجیلینگ هندوستان به قدری خوش طعم و خوشمزه است که نیاز به افزودنی هایی مانند شکر، شیر یا افزودنی های دیگر ندارد. هر ساله سه بار برگ سبز چای از مزارع کشت چای در منطقه دارجیلینگ هندوستان برداشت می شود.
چای برداشت شده از مزارع منطقه دارجیلینگ با توجه به فصل برداشت می تواند از نظر رنگ و عطر شرایط متفاوتی داشته باشد. چای برداشت اول در این منطقه مثل مناطق دیگر جهان از کیفیت بهتری برخوردار بوده و دارای رنگ روشن و عطر نسبتا زیادی می باشد.
چای هندی دارجیلینگ
یکی دیگر از انواع چای هندی در ایران با برند شناخته شده چای گلستان می باشد که شما می توانید انواع چای هندی را با این برند تهیه کنید و از اورجینال بودن آن اطمینان خاطر داشته باشید. اما این کیفیت در برداشت دوم و سوم به مرور کاهش پیدا می کنند.
کاهش کیفیت چای دارجیلینگ را می توان در کاهش قیمت چای برداشت شده چین دوم یا سوم در مقایسه با چای برداشت اول به وضوح مشاهده کرد. مصرف چای دارجیلینگ میتواند روی سلامتی بدن مصرف کنندگان تاثیرات مفیدی داشته باشد. از جمله فواید این نوع چای میتوان به مواردی مانند جلوگیری از چاقی و زخم معده اشاره کرد.
چای هندی نیلیجری
چای هندی نیلیجری یکی دیگر چای های تولید شده در کشور هندوستان است. این نوع چای در مناطق جنوبی هند در کوههای آبی یا نیلیجری کاشته می شود ارتفاع این مناطق از سطح دریا نسبتا بالا و بین ۱۰۰۰ تا۲۵۰۰ متر است که باعث افزایش کیفیت چای تولید شده در این منطقه می شود. کشت چای در منطقه نیلیجری برای اولین بار در سال ۱۸۵۰ به وسیله اروپایی ها انجام شده و از آن سال در این مناطق گسترش پیدا کرد. علاوه بر چای سیاه، چای سبز هم در منطقه نیلیجری کشت می شود.
چای سبز برداشت شده در این منطقه به دلیل کیفیت مطلوبی که دارد از شهرت بالایی در بین مصرف کنندگان برخوردار است. چای نیلیجری رنگ زرد یا طلایی داشته و رایحه ای بسیار خوشبو و معطری دارد. چای نیلیجری دارای مزایای خاص خود است که از آن جمله میتوان به کاهش وزن در افراد مصرف کننده ، کمک به بهبود بیماران دیابتی و افزایش سلامت دهان و دندان اشاره نمود.
سخن پایانی
چای سیاه و سبز از نوشیدنی هایی هستند که طرفداران زیادی در سطح جهان دارند. کشورهای چین و هند بزرگترین تولید کنندگان انواع چای در محسوب می شوند. کشور هندوستان به دلیل شرایط اقلیمی و موقعیت جغرافیایی از مناطق بزرگ تولید کننده چای در جهان می باشد که در یکصد سال اخیر به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان چای در جهان تبدیل شده است.
چای هندی از تنوع بالایی در نوع و شرایط کاشت و تولید برخوردار است به شکلی که این تفاوت را می توان در رنگ ظاهری چای و رنگ آن بعد از دم کشیدن به وضوح مشاهده نمود. هرچند امروزه انواع مختلفی از چای در بازار وجود دارد که با مواد افزودنی شیمیایی و مصنوعی معطر شده رنگ روشنی و خوبی دارند و با نام چای زود دم شناخته می شوند
اما باید توجه داشت که مصرف این نوع چای می توانند در بلند مدت باعث زرد شدن دندان و بیماری های گوارشی شود. لذا خرید و استفاده از چای های اصیل با کیفیت که کاملا طبیعی باشد میتواند باعث جلوگیری از به خطر افتادن سلامتی بدن گردد.