وبلاگ

چای و دمنوش به چه خواصی دارد و طرز تهیه آن چگونه است

خواص چای و دمنوش

چای و دمنوش به یک نوشیدنی مناسب و با کیفیت است که استفاده از آن می تواند روشی مناسب و میانبر برای کسانی باشد که به دلایل مختلف تمایلی به خام خاری میوه به ندارند با این وجود می خواهند از ویژگی ها و خواص منحصر به فرد آن بهره ‌مند شوند. به میوه‌ای با بافت زیر و مزه ای گس و ترش است به شکلی که افراد مختلف به دلایل مزاجی یا ضعف سیستم گوارشی تمایلی به خام خوری آن ندارند.

به بیان دیگر به میوه ای زرد رنگ و پاییزی است که به دلیل مزه و بافت خاص خود به شکل های مختلف مثل درست کردن مربا، چای و دمنوش و …. مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا به دلیل آنکه به میوه ای دیر هضم است و به کندی از معده عبور می کند لذا مصرف آن به صورت خام خوری توصیه نمی شود و طرفداران زیادی هم ندارد چون در پاره ای از موارد ممکن است مصرف آن به صورت خام خواری باعث یبوست مزاج در افرادی شود که سیستم گوارش ضعیفی دارند و به دلیل خواص زیاد بیشتر به شکل فرآوری شده مصرف می شود.

 

میوه به

به میوه ای پاییزی است که گوشت خشک و کرکی با طعم ترش و تقریباً گس دارد به همین دلیل بیشتر به صورت پخته و به شکل فرآوری شده مثل درست کردن مربا و کمپوت مصرف می شود. از نظر ظاهری میوه به دارای اندازه ای متوسط و زرد رنگ است که روی آن  پوشیده از کرک است.

به دلیل آنکه مزه میوه به یا ته مزه آن ترش است از شکر و مواد قندی برای پخت و فرآوری  آن استفاده می شود یا  برای  استفاده، فریز کردن آن در دستور کار قرار می گیرد تا طعم گس و ترش آن گرفته شود.

همانطور که گفته شد  میوه به گوشت خشک و طعم ترشی دارد به شکلی که خام خوری آن را سخت می کند با این وجود به روش های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

از بیشترین کاربردهای میوه به می توان به استفاده از آن برای تهیه مربا و دمنوش یا چای به اشاره کرد.  بطور کلی به یکی از میوه های پاییزی و پر خاصیت است که از مهم ترین خواص آن می توان به  مواردی مثل درمان زخم معده، درمان افسردگی و  تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.

همچنین باید به این نکته اشاره کرد که خشک کردن میوه به برای درست کردن چای یا دمنوش یا درست کردن مربا باعث می شود که علاقمندان این میوه بتوانند در تمام طول سال و فصول مختلف از خواص آن بهره مند شوند.

 

چای و دمنوش و خواص آن

چای به

روش خشک کردن میوه به برای استفاده در چای یا دمنوش

یکی از مواد لازم  برای درست کردن چای و دمنوش به و بهره مند شدن از خواص آن، دسترسی به میوه به خشک شده به شکل با کیفیت است. هرچند می توان به خشک شده را از عطاری ها یا خشکبار فروش ها تهیه نمود ولی باید به این نکته توجه داشت که چگونگی خشک کردن این میوه و کیفیت خشک کردن آن به خصوص زمان نگهداری آن می تواند در طعم و کیفیت چای و دمنوش به بسیار موثر باشد.

لذا بهترین راه برای در اختیار داشتن به خشک شده با کیفیت و مناسب خشک کردن آن به صورت شخصی است به این معنا که افراد علاقمند به چای و دمنوش به، در فصل برداشت این میوه به اندازه کافی از نوع مناسب و با کیفیت آن را خریداری کرده و برای استفاده در ماه های آینده خشک نمایند.

یکی از نکاتی که در زمان خرید و خشک کردن به های رسیده و مناسب باید مورد توجه قرار گیرد آن است که معمولا کیفیت به های محلی از به های وارد اتی درشت و آبدار بهتر است چون این گونه به ها برخلاف ظاهر آراسته و پرآب از لحاظ طعم و مزه کیفیت مناسبی برای خشک کردن و استفاده در چای و دمنوش برخوردار نیستند.

برای خشک کردن به، ابتدا باید به، محلی به اندازه کافی خریداری شود سپس کرک و پرزهای روی به ها به طور کامل پاک شده و به ها به شکل مناسب شسته شوند تا شرایط برای انجام کارهای بعدی آماده شود.

خواص چای و دمنوش

خشک کردن میوه به

اگر پوست به، خریداری شده برای خشک کردن زرد باشد نیازی به گرفتن آن نیست ولی اگر پوست به، سبز باشد بهتر است گرفته شود. سپس در ادامه به های آماده شده باید با رنده فلزی خلال شوند به شکلی که اندازه قطعات آن به طول حدوداً ۳ سانتیمتر  و  قطر ۲ سانتی متر برسد.

در ادامه به های رنده شده برای خشک شدن و جلوگیری از فاسد شدن  در سینی قرارداده شده و برای خشک شدن بر روی وسایلی گرمایشی مثل شوفاژ و غیره که گرمایی ملایم دارند قرار داده می شود. با توجه به رطوبت هوا و دمای وسیله گرمایشی ممکن است خشک شدن به های رنده شده 1 تا 2 روز طول بکشد.

در زمان خشک کردن به های رنده شده باید به این نکته توجه داشت که نباید خشک شدن این رشته های به، به حدی برسد که  بتوان آن ها را مثل چوب نازک شکست و به دو نیم کرد. پس از خشک شدن خلال های میوه به نوبت به تفت و بو دادن آنها می رسد.

برای این کار یک ظرف یا ماهی تابه مناسب باید بر روی حرارت گاز یا لوازم خوراک پزی قرار داده شود تا ظرف مورد نظر به صورت کامل داغ شود به شکلی که اگر قطره آبی بر روی آن بیفتد به پرش درآمده و زود خشک شود. سپس خلال های به، به شکل مناسب و به مرور در ظرف یا ماهی تابه داغ ریخته شده و با کفگیر چوبی جابجا شود تا حرارت به همه جای خلال های به، برسد.

بو یا تفت دادن به ها بر روی حرارت باید تا زمانی ادامه پیدا کند که رنگ خلال های به، به رنگ قهوه ای پررنگ متمایل شود. در زمان تفت یا بو  دادن خلال های به باید دقت لازم به خرج داده شود تا خلال های ریز و نازک تر در حین بو دادن دچار سوختگی نشود.

پس از تفت یا بو دادن خلال های میوه به می بایست آنها را از حرارت دور کرد تا به مرور سرد شوند. سپس برای استفاده آنها را در ظروف شیشه ای دربسته قرار داد تا از رطوبت دور باشند چون مرطوب شدن خلال های بو و تفت داده به، در طولانی مدت ممکن است باعث فاسد شدن آنها شود.

 

طرز تهیه چای و دمنوش به

طرز تهیه چای و دمنوش میوه به، به  این شکل است که به اندازه لازم مثلاً یک قاشق  غذاخوری از خلال های خشک شده به همراه یک لیوان آب جوش برای هر نفر به مدت ۲۰ دقیقه در قوری یا یک ظرف مناسب روی بخار آب گرم قرار داده می شود تا خوب دم کشیده و آماده خوردن شود.

همچنین افزودن مقدار کمی زعفران به مخلوط آب جوش و خلال خشک شده میوه به می تواند تاثیرات مثبت قلبی و مغزی این محلول را افزایش داده و باعث بالا رفتن کیفیت رنگ و مزه آن شود.

اگر خلال خشک شده میوه به، که برای درست کردن چای و دمنوش مورد استفاده قرار می گیرد از به، شیرین و رسیده درست شده باشد برای شیرین شدن آن، نیاز به انواع شیرین کننده ها نیست. اما اگر کسی دوست داشته باشد چای و دمنوش  به را به صورت شیرین میل کند می تواند برای شیرین کردن طعم دمنوش از انواع شکر یا نبات استفاده کند.

همچنین باید به این نکته توجه داشت که ساختار  چای یا دمنوش به، این امکان را به مصرف کننده می دهد که از ادویه جات مختلف مانند هل و دارچین با توجه به ذائقه خود برای خوشمزه و دلچسب کردن طعم چای و دمنوش به، استفاده کند و همین موضوع باعث افزایش ارزش و قیمت چای سیاه شده است.

خواص چای و دمنوش

طرز تهیه چای و دمنوش

 

برای افزایش کیفیت طعم چای و دمنوش میوه به باید به چه نکاتی توجه شود؟

یکی از نکاتی که توجه به آن می تواند باعث افزایش کیفیت طعم چای و دمنوش میوه به، شود خشک کردن خلال های رنده شده این میوه است.

هرچند امکان خشک کردن به، با دمای معمولی محیط هم وجود دارد اما به دلیل زمان بر بودن این روش  و سرعت بخشیدن به خشک شدن خلال های میوه به بهتر است همانطور که گفته شد برای خشک کردن خلال ها  از قراردادن آن ها در کنار بخاری یا شوفاژ استفاده شود تا به های خلال شده با دمای ملایم و با سرعت بیشتری  خشک شوند.

همچنین باید به این نکته توجه داشت که تفت دادن درست و با کیفیت خلال های میوه به می تواند تاثیر مهمی در رنگ و عطر چای و دمنوش آن داشته باشد.

 

سخن پایانی

چای و دمنوش  خواصی زیادی دارد و  آشنایی با طرز تهیه و درست کردن آن می تواند نقش مهمی و ‌تعیین کننده ای  در طعم و رنگ آن داشته باشد  علاوه بر دمنوش به،یکی دیگر از دمنوش هایی که میتوان از آن به عنوان بهبود هضم غذا، درمان سرماخوردگی، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش پیری، ضد التهاب، کاهش ترس اضطراب و بی خوابی، ایجاد سلامتی در پوست و کاهش فشار خون نام برد، چای ماچا است

توجه داشته باشید که چای ماچا نباید به صورت روزانه، در حجم زیاد یا برای طولانی مدت استفاده شوند، استفاده تعدادی از دمنوش‌ها در فصول خاص بهتر است و در کنار عطر و طعم فوق‌العاده آن‌ها، میتوان از خواص بی‌نظیرشان هم سود برد.

. همچنین می توان گفت  به یکی از میوه های پاییزی است که مصرف آن به شکل های مختلف می تواند تاثیر مهمی در سلامت بدن داشته باشد.

به میوه ای با ساختار زبر و طعمی ترش و  گس است که مصرف آن به شکل خام ممکن است زیاد مطلوب نباشد و بیشتر به صورت فرآوری شده مثل درست کردن مربا و چای و دمنوش مصرف شود.

هرچند به خشک شده یا خلال خشک شده به را می توان از عطاری ها یا خشکبار فروشی ها تهیه نمود ولی بهترین روش برای استفاده از به خشک شده برای تهیه چای و دمنوش، درست کردن آن به صورت شخصی است تا فرد با اطمینان خاطر از کیفیت و مرغوبیت به خشک شده نسبت به دم کردن و مصرف چای و دمنوش آن اقدام کند.

به میوه ای پر خاصیت و مفید است که استفاده مستمر و مداوم آن به صورت چای و دمنوش می تواند برای پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش، کاهش وزن، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، حذف عوارض پوستی و بهبود چین و چروک آن، تنظیم فشار خون، تنظیم سیستم ایمنی و غیر مفید باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *